Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Campanya per combatre la violència de gènere a través del mòbil

Es planteja la conscienciació a través de les noves tecnologies i les xarxes socials

“On estàs? Què fas? Envia’m ubicació. Envia’m una foto per saber que estàs allà. Amb qui estàs? On has anat? Per què no vindràs?”. Aquests són alguns dels missatges reiteratius que es perpetren i es consoliden com a conductes normals, però que són constitutius de violència de gènere, sobretot entre els joves. Precisament escenes quotidianes com aquestes o d’altres que es puguin generar a través de les noves tecnologies i de les xarxes socials són l’objecte principal de la nova campanya que durà a terme el Govern i Anodrra Telecom que porta per nom ‘No t’equivoquis. És violència’. 

Amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, les dues institucions posen en marxa un seguit de càpsules audiovisuals on es mostren comportaments que “malauradament estan molt normalitzats dins de les relacions de parella i dins de la societat però que són constitutius de violència de genere”, ha apuntat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El titular d’Afers Socials ha recordat que segons l’OMS 1 de cada 3 dones ha patit violència física o sexual al llarg de la seva vida, un 82% de les dones de la unió parlamentària (organització internacional dels parlaments d’arreu del món) declaraven haver patit violència psicològica i l’Agència Europea pels Drets Fonamentals va concloure que 1 de cada 10 dones majors de 15 anys havia patit ciberassetjament.   

L’objectiu és prevenir la violència, sensibilitzar a la globalitat de la població i informar dels casos que es donen en el món digital. Una violència que es reprodueix, sobretot, entre la població més jove i concretament a través del mòbil i de les aplicacions de missatgeria instantània, tal com ha destacat el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall. “Tota la nostra vida gira al tomb d’internet, però internet no és neutre, hi ha riscos i perills que cal combatre”, ha recordat Casadevall. Per això des del 2015 l’empresa de telecomunicacions ja ha aconseguit du a terme sessions informatives i explicatives a més de 2.000 alumnes d’escoles del país, a les ampes i al professorat. “El jovent no és conscient de tot el que hi ha a internet, cada vegada hi entren en edats més prematures i són més innocents”. Per això el portaveu d’Andorra Telecom ha jutificat que és necessari continuar amb aquestes sessions i fer la campanya, “no per posar la por al cos sinó perquè siguin responsables del què fan a internet i el que es poden trobar”.

Aquesta campanya, conjuntament amb la que ja es va presentar la setmana passada que l’executiu du a terme amb el suport del BC MoraBanc, són els actes que el Govern ha previst per commemorar el dia 25 de novembre. Per altra banda, l’associació Stop Violències presentarà el proper 22 de novembre la memòria anual de la campanya ‘No i punt’, que s’emmarca en les festes majors i populars del país. La mateixa entitat també ha previst una marxa popular el proper 25 de novembre per commemorar el dia internacional. La manifestació començarà a les onze del matí a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu