- L’Associació d’Entitats del Sector Energètic inverteix 24.000 euros en vuit miniestacions repartides per tot el Principat
I. C.
LA MASSANA
- Demostració Un usuari carrega el seu vehicle amb energia elèctrica, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ
Per dos euros es poden recórrer entre 150 i 200 quilòmetres dintre del país. Es pot fer aprofitant els avantatges de l’econòmic preu de l’energia elèctrica, sense emetre ni soroll ni gasos contaminants i quedant exempt d’impostos de matriculació en adquirir un vehicle d’aquestes característiques. A més, un altre dels punts a favor que va destacar ahir el portaveu l’Associació d’Entitats del Sector Energètic (AESE), Joan Carles Grau, és la comparativa de tarifes respecte als preus dels hidrocarburs.
Des d’aquesta setmana l’Associació d’Entitats del Sector Energètic (AESE) ha dipositat en sis punts estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a la Massana, Ordino, Sant Julià de Lòria, Encamp i el Pas de la Casa. A llarg de la vinent, s’incorporaran dos punts més. La recàrrega dels vehicles té una durada d’entre 30 i 45 minuts i es pot acumular fins al 90% de l’energia del cotxe. La inversió per col.locar aquestes estacions d’energia ha estat d’un total de 24.000 euros aproximadament. Encara que el parc mòbil d’aquestes característiques sigui mínim –només algunes motocicletes–, els impulsors del projecte confien que cada vegada hi hagi més vehicles d’aquest tipus.
Per poder fer servir aquestes miniestacions de recàrrega cal adquirir prèviament una targeta de prepagament a les oficines de turisme parroquials. El portaveu d’AESE va admetre que “no es busca fer negoci sinó que està pensat per donar servei”.
En contra de tots els avantatges citats hi ha, per ara, el preu del vehicle, que ascendeix a 35.000 euros, tot i que Grau va avançar que aquest es reduirà en els pròxims mesos fins als 20.000 euros. Pels carrers d’Andorra circulen escassos vehicles elèctrics. Segons va explicar Grau, “a Andorra hi ha algunes motocicletes, però es preveu que en un futur comencin a haver-hi cotxes”. En aquest sentit, va indicar que potser els ciutadans esperaven que hi haguessin els punts de recàrrega. És la idea a partir de la qual va néixer l’associació, va reconèixer Grau, “fer un pas endavant i fer disponible un servei que no existia”.
icasasayas@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.