- Esteve ha explicat en la sessió de Consell General que la prioritat del Govern és la recuperació de l’edifici
- La conseller general socialdemòcrata, Rosa Gili, intervenint des del seu escó al costat dels seus companys de grup parlamentari. Foto: ANA
Però la tasca no s’acaba en la millora arquitectònica de l’edifici, sinó que un cop acabades les obres i un cop recuperat tot el material documental (el ministre ha parlat de l’existència de 133.000 documents sonors) es farà l’estudi per saber com s’ha d’intervenir a l’interior de l’edifici en funció de l’ús museístic. Albert Esteve ha assenyalat la importància del projecte per ‘l’interès arquitectònic, l’històric -nacional i internacional- i pel valor identitari’.
La consellera general, Rosa Gili, ha qüestionat el projecte de Museu de Ràdio Andorra per la despesa que suposarà vist que, al seu parer, hi hauria altres actuacions urgents en matèria de preservació del patrimoni cultural. Gili ha posat com a exemple els problemes d’espai i de precarietat en què es troben les condicions de conservació els documents de l’Arxiu Nacional i de Patrimoni Cultural, uns en una planta de l’edifici de Prada Casadet i els altres en un baix de l’edifici de la ITV a Aixovall. ‘Les condicions són precàries i han quedat obsoletes, l’espai és insuficient’ ha dit la consellera socialdemòcrata.
Aquesta ha estat la base de la seva intervenció per posar en entredit la idoneïtat de la inversió en un nou museu a l’edifici de Ràdio Andorra. Ha argumentat que a Andorra ja n’hi ha molts i que tenen ‘poca afluència’ i, a més, ‘sobta que es faci l’anunci quan els tècnics no haurien enllestit l’inventari’ i per tant ‘sense saber què hi va’.
Gili ha emplaçat el Govern a treballar primer en un pla d’equipaments culturals i l’elaboració d’un catàleg de béns culturals abans de posar-se a fer un museu a Ràdio Andorra, ‘sense tenir clar el contingut ni la funció social’.