Si els professors no estan ben formats, és evident que els alumnes no sortiran de l’escola amb una bona formació. Aquesta és una de les principals inquietuds del sistema educatiu en els últims anys i no és d’estranyar, doncs, que més de 700 docents demanessin formar part de les Jornades Formatives, organitzades aquesta setmana pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. La demanda va superar les expectatives inicials i d’aquests 700 mestres, només 413 van poder fer alguna de les 24 formacions proposades dins els àmbits de la Comunicació, la Psicologia i l’Educació o la Prevenció i la Innovació educativa.
La directora del Departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, Ester Vilarrubla, va assegurar ahir en l’acte de cloenda que l’any que ve s’ampliarà l’oferta i també s’oferiran més cursos per tal de millorar les competències de tots els professors del país.
Més de 700 professors van sol·licitar participar en les Jornades Formatives
Treballar en equip
Paral·lelament a aquesta formació, es va celebrar la Jornada d’Intercanvi sobre l’Aprenentatge Cooperatiu del Sistema Educatiu Andorrà. Segons va explicar Vilarrubla, és una formació conjunta amb la Universitat de Vic per tractar el treball en equip. La catedràtica de la universitat catalana, Mila Naranjo, va ser la responsable d’orientar els professors que ahir van compartir les experiències viscudes a l’aula, juntament amb psicopedagogs i membres de l’equip directiu de l’Escola Andorrana. Tots ells van posar en pràctica diferents mètodes d’ensenyança grupal, perquè, tal com va dir Vilarrubla, aquesta és una exigència bàsica pràcticament en qualsevol professió. A més, la responsable de l’Escola Andorrana va anunciar que en els propers anys es seguiran formant tots els mestres que ho sol·licitin perquè ensenyin aquest valor als seus alumnes.