Segons un informe realitzat per la Universitat d’Andorra, el 40,68% dels seus estudiants matriculats en el curs 2014-2015, provenen de titulacions o diplomacions estrangeres. D’aquests, el 27,97% han estudiat a Espanya, el 3,39% a França i el 9,32% a altres països no classificats. Segons comenta l’UdA, «cada cop són més els estudiants estrangers que s’interessen per les nostres titulacions» i encara que no tinguin confirmat perquè, «creiem que és sobretot pel boca-orella, doncs aquest alumnes estrangers els tenim perquè coneixen a algú que ja havia estudiat aquí o perquè n’han sentit a parlar».
A més, els bàtxelors d’Infermeria i Ciències de l’Educació, són els més demanats per aquest estudiants estrangers. En part, perquè en el cas d’Infermeria, en els països veïns com França, hi ha més dificultats per accedir a la carrera, doncs en aquest, la nota és més alta i es convoca un concurs per poder accedir a la titulació, mentre que a Andorra es pot accedir a Infermeria amb la prova de selectivitat posterior al Batxillerat, un Ensenyament Professional, o una Prova d’Accés per majors de 25 anys.
Tan mateix, segons l’UdA, les carreres i formacions de la Universitat es creen en funció de les necessitats del país. «Per exemple, l’any en que es va ofertar Infermeria, va ser perquè en aquell moment, hi havia mancança d’infermeres a l’Hospital de Meritxell». Ara però, la demanda més gran que té Andorra és de llicenciats en informàtica, doncs és un mercat molt necessitat al Principat, i segons l’UdA, el bàtxelor en informàtica és el menys escollit pels alumnes. Mentre que els pocs que l’acaben realitzant, «aconsegueixen una inserció en el món laboral el primer any de carrera, doncs encara no han acabat els estudis d’informàtica i ja tenen una empresa on treballar» .
convalidació títol andorrà/ Segons el Departament d’Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, «no hi ha cap problema pel que fa a les convalidacions dels títols oficials del Principat», doncs des que Andorra va firmar el Conveni sobre el reconeixement de les qualificacions relatives a l’ensenyament superior a la regió europea, fet a Lisboa l’11 d’abril de 1997, tots els títols oficials tramesos al Principat, tenen completa validació en els països veïns com Espanya i França i els altres membres de la Unió Europea. De la mateixa manera, qualsevol títol oficial dels països europeus és valid al Principat. En cas, però, que es vulgui fer una convalidació d’un títol estranger per iniciar uns estudis, en el cas del Principat, s’ha de fer a través del Govern, doncs la persona interessada s’ha d’adreçar al Servei de Tràmits del Govern i demanar la ‘Sol·licitud de reconeixement acadèmic de titulacions d’ensenyament superior’. I posteriorment, haurà de pagar 8,58 € i entregar la sol·licitud, juntament amb la informació adjunta demanada; el DNI o Passaport, el Currículum Vitae, el títol que es vol reconèixer (original o fotocòpia autenticada), el suplement europeu al diploma del títol que es vol reconèixer (per a les titulacions adaptades a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior), el certificat de notes del títol que es vol reconèixer (original o fotocòpia autenticada) i la traducció jurada en català dels documents que no estiguin redactats en català, castellà o francès. I En un termini màxim de 2 mesos, el Departament d’Ensenyament Superior atorgarà la resolució corresponent a la sol·licitud i avisarà la persona interessada, «depenent de si coneixem la carrera que es vol validar o no, pot ser que el termini variï, però si és una titulació coneguda, solem tardar entre una setmana i 15 dies», ha aclarit el Departament d’Ensenyament Superior.
Percentatge de titulacions/Des de que la Universitat d’Andorra va obrir les seves portes, al 1997, una mitjana del 45,05% d’alumnes han acabat els estudis cursats a la facultat, (incloent en aquests els estudis virtuals, els cinc bàtxelors, els dos estudis d’ensenyament professional superior i els doctorats). Les àrees amb més nombre d’alumnes que han finalitzat les carreres en els anys estipulats per cada titulació a Andorra, són Infermeria (tres anys), amb un 67,86% i l’ensenyament professional superior d’administració i finances (dos anys), amb un 66,54%. A més, en aquest últim curs 2013-2014, 74 alumnes sortit de l’UdA amb una titulació del Principat.