Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Educació canviarà el model de les POB pel curs 2018-2019

El nou examen tindrà un enfocament competencial per adequar-se al Permsea / El ministeri està treballant en el nou prototip que estarà tancat com a molt tard el curs que ve

El ministeri d’Educació canviarà el model actual de les Proves Oficials de Batxillerat (POB) de cara el curs 2018-2019 amb l’objectiu d’adequar-les al nou Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea). Fins ara, aquest examen que permet als estudiants obtenir una nota de tall amb la qual podran accedir a la universitat es basa en el mètode tradicional de continguts per objectius. Un cop el nou pla educatiu de l’escola andorrana basat en l’ensenyament per competències també s’implanti a Batxillerat –previst pel curs 2017-2018–, caldrà adequar aquesta prova a la nova metodologia. Segons va explicar la coordinadora del Permsea, Marie Pagès, «les POB tal com estan concebudes actualment, estan fetes per un model per objectius». Per la qual cosa, va afegir, «quan entrem en l’enfocament per competències, s’haurà de replantejar tot el model d’avaluació».

Pagès va avançar que ja s’està treballant en el nou prototip d’examen i que l’objectiu és tenir-lo tancat entre finals d’aquest curs i principis del que ve per tal de comptar amb un any de marge per poder formar els docents, informar correctament a les famílies i preparar bé les proves. «És important que l’alumne quan comenci primer de Batxillerat ja sàpiga amb quines condicions l’avaluarem i en quines condicions obtindrà el títol. Per tant, quan comenci el primer any de Permsea a Batxillerat ja s’haurà de tenir la prova tancada», va aclarir.

De fet, el professorat de Batxillerat actualment ja s’està formant per poder fer classe amb el nou concepte educatiu a partir del curs 2017-2018 quan la primera promoció del Permsea que actualment cursa tercer de secundària arribarà a primer de Batxillerat. En aquesta mateixa línia, l’any que ve també rebran formacions per poder preparar les noves promocions d’estudiants per superar les noves POB. «No és especialment complicat per un docent però sí que és veritat que s’hi ha de dedicar una mica de temps per veure com funciona» va admetre Pagès.

En aquest sentit, la coordinadora va destacar que un canvi metodològic d’aquestes característiques «no és gens fàcil» i va agrair al professorat que «s’ha implicat al 200 per cent». També va apuntar que s’hi han dedicat moltes hores, «més de les que normativament hauria de ser» i que ha estat gràcies a «la gran implicació dels docents». 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu