La número 4 de la candidatura taronja, Núria Gómez, va destacar ahir que «seguiran fent accions perquè els negocis continuïn confiant en Escaldes i dotarem de mitjans per facilitar l’emprenedoria a la parròquia». Per donar continuïtat a aquesta tendència, el número 7 de la candidatura, Esteve Vidal, va apuntar que «cal fer un pas més en aquest sentit» i que «el creixement econòmic passarà per l’aparició de nous sectors». Vidal va apuntar que «seguirem incidint en el sector de benestar i salut, però treballem per què es crei un turisme de la salut i es puguin implantar altres empreses». En aquest punt proposa que «si s’ha pot fer en benestar i salut, el repte és que es dugui a terme en altes sectors». El membre de DA va apuntar que volen treballar amb Actua «de forma més coordinada i participar en els clusters que ja existeixen, com esports o innovació i detectar oportunitats que, com a parròquia ens faci ser competitius».
Arrel del nou marc fiscal i l’obertura econòmica, Andorra esdevé un marc interessant per les noves inversions estrangeres i Vidal va reconèixer que «ho volem aprofitar i tenim la prioritat de ser proactius i anar a buscar a la gent de fora perquè aterri a Escaldes a establir el seu negoci».Per això «hem d’interactuar, no només amb institucions públiques, sinó amb empreses privades i detectant les necessitats que puguin tenir».
Gómez va destacar que «a partir del gener de 2013 vam posar en pràctica unes bonificacions perquè els nous negocis establerts a la parròquia tinguessin un 100% de bonificació el primer any i un 50% el segon». Va afegir, també, que «s’ha aconseguit invertir la tendència de destrucció de negocis» i «en els darrers tres anys s’han obert 330 negocis» i , a dia d’avui a la parròquia, hi ha «més de 1.300 negocis registrats, una xifra mai vista a Escaldes», va puntualitzar.