Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Comencen les voladures al túnel de Tresponts

Les detonacions obligaran aquesta setmana a aturar els vehicles dues vegades al dia

La primera explosió per perforar el túnel de Tresponts, a la C-14, s’ha fet aquest dimarts quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia. Durant el moment de la detonació s’ha tallat circulació en ambdós sentits de la marxa durant uns 10 minuts.

Al llarg del matí els operaris ho han preparat tot per fer la voladura. Per evitar l’expansió de pedres a la carretera, just a tocar de les obres, s’ha col·locat una mena de cortina a l’entrada del túnel. Per garantir la seguretat dels treballadors, s’han desplaçat a uns 200 metres de distància. Segons informa l’ACN, al lloc hi havia una màquina preparada per retirar les pedres que amb la detonació s’haguessin pogut precipitar de la muntanya. En aquest cas, aquesta maquinària no ha estat necessària.

Un cop s’ha fet la voladura, la resta de màquines han començat a retirar la runa de l’interior del túnel. Cal recordar que aquesta tarda es farà una segona explosió. Cada una de les detonacions permet una perforació d’un metre.

Segona fase a partir del gener

Aquestes primeres voladures s’estan duent a terme en fase de proves, segons es va informar divendres en la Comissió de Seguiment de les obres. Els tècnics n’efectuaran dos per dia fins divendres, cosa que obligarà a realitzar dos talls diaris de la carretera durant 10 minuts.

La segona fase començarà passades les festes de Nadal, al mes de gener, quan els tècnics continuaran amb dues voladures per dia, una al matí i una altra a la tarda, amb talls també de 10 minuts i perforacions de 4 metres cadascuna, permetent avançar una mitjana de 8 metres per dia.

Territori i Sostenibilitat espera finalitzar el túnel l’any 2020. La perforació total de la galeria (1,3 quilòmetres de longitud) hauria d’acabar en vuit mesos.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu