- Els organitzadors han tancat un programa “d’alt nivell” amb presència de primeres figures de la restauració
- Un grup de periodistes escullen els ingredients per preparar la seva coca. Foto: ANA / E. A.
Andorra la Vella Gastronòmica també participarà de manera activa a la Fira d’Andorra la Vella. Javier de las Muelas, amb la col·laboració dels principals cuiners del congrés, han creat per a l’ocasió un vermut andorrà. L’estrena formal serà el dissabte 22 d’octubre dins dels actes de la Fira. Hi seran presents alguns dels cuiners que oferiran aperitius molt creatius i es comptarà amb la participació d’algun personatge sorpresa molt conegut.
A més, la jornada de portes obertes del congrés comptarà amb la presència dels cuiners de la sèrie de TV3 la Riera que impartiran una ponència sobre l’escenari; i a més es donarà molta rellevància a la participació del públic infantil amb la programació d’un espai exclusiu amb aules/taller pels més petits que tindran l’ocasió de cuinar i pujar a l’escenari.
Josep Vila, cònsol menor d’Andorra la Vella, ha definit aquest esdeveniment com un projecte “diferent de tot el que s’ha fet fins ara al país”, ja que com ha volgut assenyalar, “un congrés com aquest és important per una capital europea, com és Andorra la Vella”. De la seva banda, el director de l’esdeveniment, Marcel Besolí, ha insistit en el paper de promoció d’Andorra la Vella Gastronòmica per donar a conèixer tant els productes del país com “l’indiscutible talent dels nostres cuiners”.