- El Butlletí Oficial de la Unió Europea ha publicat aquest dimarts la resolució favorable a la demanda andorrana de la Identificació Geogràfica Protegida
- El ministre portaveu, Jordi Cinca, i el director d’Agricultura, Landry Riba, en roda de premsa. Foto: ANA / Marta Tort
Tot i que actualment ja es ven tota la carn de vedella d’Andorra que es produeix al país, Riba ha indicat que aquest distintiu servirà per ‘fidelitzar el consumidor’. Serà una garantia que els animals han fet tot el seu procediment, des del naixement fins a la venda, a Andorra, i que el procediment de cria s’ha fet amb les tècniques tradicionals.
El pas que encara queda pendent, segons Riba, es continuar amb el programa de selecció i millora genètica de la carn d’Andorra. A més, també considera que haver aconseguit aquest segell europeu obre la porta a què altres productes andorrans puguin demanar aquest identificador.
Actualment totes les explotacions ramaderes d’Andorra participen d’alguna manera amb la societat Ramaders d’Andorra, que comercialitza anualment 900 vedells, 80 bous i 900 corders en uns vint punts de venda diferents.
Pel que fa a la possibilitat d’incrementar la producció de carn de vedella Riba ha indicat que Andorra està molt a prop del seu llindar màxim permès per la seva pròpia llei que limita a 3,9 animals per hectàrea.