Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Un any i mig de presó i 288.388 euros per a l’empresari Pallerols

Estava acusat de frau fiscal comés a través de dues acadèmies

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna l’empresari andorrà Fidel Pallerols a un any i mig de presó per dos delictes de frau fiscal, comesos a través de les acadèmies que regentava entre el 1996 i el 1998. Pallerols, que va negar aquests delictes, va recórrer la sentència perquè considerava que els fets ja s’havien jutjat en l’altra causa per la qual va ser condemnat, el gener de 2013, a 7 mesos de presó per delictes de frau de subvencions i falsedat en documentació mercantil, una pena que Pallerols va començar a complir el maig de 2014. El TS també confirma que l’empresari haurà de pagar 288.388 euros en concepte de responsabilitat civil.
 
L’Audiència de Barcelona considerava que Pallerols va idear una forma «d’aparentar» uns costos superiors als reals, de manera que va poder reduir les quotes dels impostos de societats, que va efectuar a través de les compres i importacions de material didàctic de l’empresa matriu ubicada a Andorra. El Tribunal Suprem no ha admès el recurs de Pallerols i confirma la sentència de l’Audiència de Barcelona que el condemnava, el desembre passat, a 9 mesos de presó per cada delicte. En total doncs, Pallerols haurà de complir un any i mig de presó per delictes de frau fiscal i assumir una multa de 288.388 a Hisenda en concepte de responsabilitat civil. 
 
L’empresari, en canvi, havia recorregut la sentència de l’Audiència de Barcelona perquè considerava que la conducta jutjada ja havia estat objecte d’una altra causa, l’anomenada ‘Cas Pallerols’ i per la qual, Pallerols va ser condemnat a 7 mesos de presó per frau en subvencions i falsedat documental mercantil, en desviar fons públics europeus cap a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a través de les acadèmies del qual era propietari. El TS considera que és ‘’evident’’ que ni els fets ni la conducta jutjats en aquest cas són els mateixos. 
 
Amb la sentència de l’Audiència de Barcelona del ‘Cas Pallerols’, l’empresari no havia, suposadament, d’ingressar a presó perquè la pena era més baixa de dos anys. Tanmateix, el Tribunal en va ordenar l’empresonament. Per aquest motiu, l’empresari, de la mateixa manera que Vicenç Gavaldà, exsecretari d’organització d’UDC també condemnat, van demanar l’indult però el govern espanyol el va denegar. El darrer tràmit va ser sol·licitar la substitució de la presó per treballs comunitaris però l’Audiència ho va rebutjar, i Pallerols va entrar a la presó de Figueres el maig de 2014. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu