Search
Close this search box.
Lídia López

L’ADA celebra la unitat de les feministes en els actes del 8M

L’entitat ha elaborat sis càpsules protagonitzades per vuit andorranes que publicaran a les xarxes

Les entitats feministes estan fent públiques les seves activitats i propostes pel Dia de la Dona. Ahir va ser el torn de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), que va assegurar que les diferents entitats s’han coordinat «per no trepitjar-nos» en aquesta data tan assenyalada. En aquest sentit, la presidenta de l’ADA, Mònica Codina, va celebrar aquesta interacció, remarcant que «servirà perquè el món del feminisme, el 8 de març, demostri la unitat que les dones necessiten per batallar pels nostres drets i per les polítiques d’igualtat», posant en relleu que «cada associació té el seu nínxol i la seva manera d’expressar-se o manifestar-ho». «Cada entitat feminista defensa els nostres drets de la manera que creu més convenient», va refermar Codina. I en una línia similar, la responsable de relacions internacionals i també vocal de l’ADA, Clàudia Cornella, va posar de manifest que la varietat de les associacions «suposa més diversitat», puntualitzant que «no és que totes haguem de fer el mateix: cada associació té el seu estil, hi ha diferents opcions i cadascuna dona la seva visió». «Tot plegat, és més enriquidor», va sentenciar Cornella.

És per això que part de la junta de l’ADA també assistirà a les activitats dutes a terme per les altres entitats, més enllà del fet que la concentració i lectura del manifest en la qual prendran part el dia 8 de març a partir de les 13.00 hores a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella s’ha organitzat conjuntament entre l’ADA i Acció Feminista d’Andorra. 

Paral·lelament, l’associació ha iniciat la publicació a les xarxes socials de sis càpsules de vídeo protagonitzades per vuit dones del país que representen la diversitat andorrana. Segons Codina, «la voluntat de l’ADA aquest any ha estat la de fer partícips les dones del país», i concretament, se’ls ha fet tres preguntes a les participants: què és per elles ser una dona; com creuen que seria un món governat per dones; i quins hàndicaps han trobat pel fet de ser dona. Cal posar en relleu que, a banda de l’espectre de l’edat, l’ADA també ha tingut en compte un ampli ventall de professions de cara a escollir les protagonistes dels clips, podent trobar una cambrera, una enginyera civil, una jubilada o una jugadora de rugbi, entre altres. «Aquesta acció servirà per donar veu a les dones del carrer», va destacar Cornella.

Més endavant, i coincidint amb el Dia Internacional de les Treballadores de la Llar –30 de març–, l’ADA ha organitzat una taula rodona per «visualitzar aquestes treballadores», ja que segons la presidenta «són les grans oblidades i les menys considerades dins del món laboral». Així, a banda de treballadores de la llar, hi participaran un representant d’Inspecció de Treball i un de la CASS, i es presentarà un estudi del CRES sobre la seva situació. 

Sense resposta de la Federació de Rugbi pel torneig

Aprofitant la roda de premsa, les representants de l’ADA van informar que des de l’entitat van enviar una carta a la Federació de Rugbi per demanar explicacions sobre la disparitat dels premis econòmics entre les categories masculina i femenina en el torneig internacional de rugbi 7 que s’ha de disputar pròximament al país. La seva presidenta, Mònica Codina, va detallar que fa uns 15 dies que esperen una resposta que, fins al dia d’ahir, no s’havia produït, i va indicar que a la missiva, els havien ofert una trobada per tal de debatre la qüestió. Cal destacar que, malgrat que la Federació va augmentar lleugerament la dotació dels premis femenins per la polèmica, encara són molt inferiors als dels masculins.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu