- La 24a diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu se celebrarà el 20 d’agost
- En el programa s’hi inclouen 24 ponències presencials i 9 per escrit sobre l’aigua des dels vessants polític, social, històric i tècnic
EL PERIÒDIC
ENCAMP
- El director de FEDA, Albert Moles, i la presidenta de la SAC, Àngels Mach,aquest dilluns la matí al Museu de l’Electricitat. Foto: TONY LARA
Àngels Mach ha explicat que ‘l’aigua és un bé molt important, que normalment la tenim de forma habitual i no li donem la importància que mereix’, però ha recordat que ‘quan realment hi ha problemes d’aigua, tothom se’n queixa’. Així doncs, ha destacat que en aquesta jornada s’ha volgut tractar la qüestió de forma ‘àmplia’.
Amb aquest objectiu s’ha convidat a participar-hi a tots els comuns, ‘perquè la majoria de xarxes d’aigua potable són comunals, encara que algunes les gestionen els quarts’, ha dit Mach. Així mateix, ha mencionat que hi haurà ponències sobre ‘el desenvolupament de l’aigua des de les geleres, com van conformar el territori, els riscos naturals o l’aigua com a font d’energia’.
A la vegada, es vol abordar el tema des d’una perspectiva moderna i s’han introduït aspectes com l’aigua de les piscines, dels canons de neu, dels circuits de refrigeració, de manera que es pugui ‘tenir una visió general de com està l’aigua a Andorra’.
També en referència al programa de la diada, Èric Jover ha ressaltat que les ponències toquen molts temes perquè s’ha buscat precisament aquesta diversitat i ha assenyalat que es podran conèixer aspectes històrics, com per exemple detalls de la construcció del Rec del Solà o d’altres de caràcter més polític i social amb la participació de representants de partits que donaran la seva visió sobre el tema.
Pel que fa a les ponències, en aquesta edició hi participa el director de FEDA, Albert Moles, amb la conferència L’obtenció i la gestió de l’energia hidroelèctrica, entre d’altres. Així mateix hi haurà participació presencial i no presencial de responsables de tots els comuns.