Durant el Consell de Ministres d’ahir, es va aprovar la posada en marxa d’una campanya d’informació i sensibilització enfocada en els establiments del sector de la restauració sobre els requeriments de la Llei d’Economia Circular. Els objectius d’aquesta campanya són destacadament informatius per a tractar de què els establiments coneguin les noves obligacions que han de complir i el com poder dur a terme aquestes. Es voldrà fer especial èmfasis en l’obligatorietat de donar aigua de l’aixeta gratuïtament o que els consumidors puguin endur-se a casa la beguda o aliments emplatats que no hagin consumit per tal d’evitar el malbaratament alimentari. Entre altres temes que també s’explicaran són el seguiment correcte de la recollida selectiva de vidre, cartró i olis vegetals usats i la necessitat de disposar de separadors de greixos.
La campanya es durà a terme des del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, on els seus cinc inspectors iniciaran les primeres visites informatives a partir del 5 de juliol.
El ministre portaveu i de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va destacar que es posa en marxa aquesta campanya per a pal·liar la possible desconeixença dels establiments respecte a les noves normatives que implica la Llei d’Economia Circular. El ministre Casal va mencionar que no es té previst el dur a terme sancions a establiments que encara no estiguessin duent a terme aquesta normativa i que s’impulsa la campanya amb el fi d’informar sobre aquestes.