EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA
- Fanático, un dels cavalls guanyadors a la 32a Fira Concurs d’Andorra la Vella. Foto: TONY LARA
Un altre punt que inquieta al sector és l’alta estacionalitat de la cria de corders que, sumada a la manca de ramaders, impossibilita pal·liar-ne els efectes. Aquest factor en limita la comercialització amb un segell de qualitat durant tot l’any. A més, un cop el producte arriba al mercat, “n’hi ha en excés i el mercat no pot absorbir” l’oferta.
Aquest any, a més, l’augment del preu dels cereals podria disminuir la rendibilitat de les explotacions de carn.
El representant de l’entitat ha comentat que es reunirà amb el ministre d’Agricultura i Ramaderia, Vicenç Alay, per intentar solucionar aquests problemes, per parlar dels projectes que s’estan tirant endavant, com el pla de recerca de les trumfes, les plantes aromàtiques o el cultiu de trufes, així com per traçar les línies de futur.
Per la seva part, el ministre ha assegurat que el sector és un “motiu d’orgull” per Andorra i ha destacat el treball fet per l’associació de ramaders. A més, també ha posat de relleu que el futur segell d’Indicació Geogràfica Protegida és un salt endavant pel sector, i ah de servir per donar una imatge de qualitat a l’exterior, permetre posar al mercat una carn amb un bon rendiment econòmic i aconseguir un reconeixement de la vàlua del treball d’Andorra. Font també s’ha pronunciat en relació a l’aprovació del segell d’Indicació Geogràfica Protegida, assegurant que “ha de permetre mantenir la ramaderia molt viva al país”.
En l’edició d’aquest any han participat a la fira uns 204 caps de bestiar d’una trentena de cases diverses. Com és habitual, la majoria dels exemplars eren bovins.