Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Canillo enalteix el sector ramader amb la Fira del Bestiar

El poble acull també demostracions d’oficis artesanals

Un any més l’aparcament dels Arenys va aplegar ahir a més de 200 caps de bestiar –vacum, rossam, oví i cabrum– provinents d’una quinzena de famílies ramaderes de la parròquia de Canillo en el marc de la Fira del bestiar i l’artesania. Com és habitual des de fa uns anys la fira s’ha completat amb el mercat artesanal i la mostra d’oficis, amb l’objectiu de oferir un valor afegit per als turistes i engrescar al públic nacional perquè conservi la tradició del país. El cònsol major, Josep Mandicó va apuntar que «es tracta d’un sector que cada vegada va més a la baixa i des del comú intentem resoldre que poc a poc això no vagi desapareixent». En aquest sentit, la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va afegir-hi que «és una fira tradicional i és important que les famílies puguin veure que a Canillo encara hi ha bestiar». 
 
Grans i petits es van apropar a la fira per descobrir tot el que oferia la jornada. A més de la zona habilitada pel bestiar, als voltants del Palau de Gel es van aplegar fins a 40 paradetes d’artesania. A més, els artesans van mostrar diferents oficis força desconeguts avui en dia, com el de vidrier, cisteller, ceramista, espardenyer i filador entre d’altres. Els més atrevits també van poder realitzar tallers per aprendre una mica més d’aquests oficis i endur-se el resultat cap a casa.
Mandicó va explicar que l’objectiu de la fira «és mostrar als joves els diferents oficis que al llarg de la història han estat presents a la parròquia de Canillo». A més, «és un dia ideal per reconèixer la feina feta de tots els ramaders i fer un reconeixement a aquest sector», segons va explicar el cònsol major. 
 
El Comú i el Govern treballen de la mà per enfortir la ramaderia, de fet, Calvó va assegurar: «Estem consolidant la carn de pollí, que té molta tirada, i estem mirant si podem consolidar la carn d’oví, ja que tradicionalment era una carn que tenia molta transhumància cap a Espanya i cap a França».
 
La jornada d’ahir va anar acompanyada de música, la banda d’Artès, municipi francès del departament de la Gironda, poble agermanat amb Canillo, va ser l’encarregada de posar ritme a la Fira. A banda d’això, el Comú de Canillo va oferir a tots els assistents ostres, coincidint amb la Festa de l’Ostra celebrada el dia anterior, dissabte, i altres productes de degustació. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu