L’Hostal Palanques, de la Massana, i la Fonda Xesc, de Gombrèn (Ripollès), han estat els establiments guardonats a la 33a edició de la Mostra Gastronòmica d’Andorra i Pirineus, celebrada aquest cap de setmana a Ordino. L’Hostal Palanques ha estat escollit com el restaurant més ben valorat pels comensals, mentre que la Fonda Xesc ha rebut el reconeixement del jurat especialitzat com a millor espai gastronòmic. En total, una vintena de restauradors han participat en la mostra, que ha reunit prop de 450 comensals.
La cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, ha valorat positivament el desenvolupament de la cita gastronòmica i la seva obertura a establiments del territori veí. “Hi ha molt bon ambient. És veritat que hem obert cuiners de fora del Principat i ha tingut molt bona acollida, perquè aquest any en són set de restauradors de fora, i estem molt contents que vinguin també tota aquesta restauració, que no deixa de tenir producte del Pirineu”, ha assenyalat.
“Estem intentant innovar i oferir coses noves, com el Saló Gourmet, que aquest any s’ha fet al carrer, a diferència d’altres edicions” – Maria del Mar Coma
Cal destacar que aquesta edició ha introduït diversos canvis, tant en el format com en la ubicació dels espais. Els premis s’han redefinit i el Saló Gourmet s’ha celebrat a l’aire lliure, al centre d’Ordino. “És un producte que encara no ha arribat al seu punt final. Estem intentant innovar i oferir coses noves, com el Saló Gourmet, que aquest any s’ha fet al carrer, a diferència d’altres edicions”, ha explicat Coma. Tot i la pluja de dissabte, la cònsol ha confirmat que els expositors han pogut vendre bé els seus productes. “Després de parlar amb els diferents estands, ens han dit que la gent que venia realment venia a comprar producte de proximitat”, ha afegit.





