PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Airlines preveu estar operativa, a tot tardar, l’1 de juny

L’avió torna demà a l’Alt Urgell i té diversos vols programats a Madrid al llarg de la setmana

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de l’interior de l’avió d’Andorra Airlines.
Imatge d’arxiu de l’interior de l’avió d’Andorra Airlines. | ANDORRA AIRLINES

Andorra Airlines reinicia el compte enrere per poder disposar de línies regulars a l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. Segons va declarar el director general de la companyia, Jorge Soriano, a EL PERIÒDIC, «en la nostra programació està previst que estiguem operatius al maig, i com a data màxima l’1 de juny». És a dir, que l’aerolínia engegarà la maquinària per tenir llesta l’operativa per la compra-venda de bitllets i la promoció de les agències de viatges, i tornarà a tenir el seu aparell a la pista de l’Alt Urgell demà, després d’unes setmanes operant a les Illes Canàries.

D’aquesta manera, a l’espera de poder anunciar de manera definitiva el programa establert, que la companyia estava acabant de tancar, Soriano tenia previst poder comptar amb una connexió diària entre Andorra i Madrid, i també afegir vols habituals a Palma de Mallorca i Eivissa. De fet, abans de tenir aquest calendari de cara al mes de maig, l’aparell farà diversos vols entre la Seu d’Urgell i Madrid durant aquesta setmana. «Tenim vols confirmats els dies 20, 22, 23 i 25», va dir Soriano.

Cal tenir en compte que la companyia havia previst poder iniciar el seu periple aeri regular de cara al mes d’abril, però el context epidemiològic de la pandèmia del coronavirus tant a Andorra, a Catalunya, com arreu d’Europa van influir negativament en aquest propòsit. En aquest sentit, el director general va exposar que la incidència afecta, d’una banda, perquè «vist des de baix [Catalunya], sembla que el Principat estigui en una situació alarmista», i també per la circumstància de confinament al territori veí del sud: «Els tancaments comarcals han influït. O sigui, que ens ha perjudicat aquesta inseguretat de dir: jo vaig a la Seu, però podré entrar a Andorra?», va reflexionar Soriano.

Sigui com sigui, amb l’avenç de la vacunació, i especialment, pel punt  final a l’estat d’alarma a Espanya, la companyia espera que el sector turístic, i conseqüentment de l’aviació comercial, torni a anar a l’alça. «Nosaltres ens hem de posar en marxa sí o sí perquè la gent té ganes de sortir», va dir.

Pendents de noves reunions

Pel que fa als contactes de la companyia amb les institucions, Soriano va explicar que, els darrers dies, han mantingut converses amb la Generalitat, com a titular de l’aeroport, de cara a la planificació dels vols vinents. Així mateix, des de l’aerolínia també han assegurat haver-se reunit amb el Govern i esperen tornar a celebrar-ne per tal de trobar vies de col·laboració. «De contactes en tenim, però d’acords de subvenció, com els que sembla que el Govern ha tancat  amb altres companyies, no és el nostre cas», va assegurar Soriano, que també va reconèixer que «entenem que és bo que hi hagi ajut per part del Govern, sobretot en les etapes inicials». Així, de cara al seu cas particular, el director va mostrar-se esperançat per tornar a trobar-se «ara que tot està molt més avançat», pel fet que l’aerolínia «és un projecte que es va crear arran de les inquietuds que té el país», és a dir, que «Andorra Airlines es va dissenyar a partir de les necessitats que té el país; no és una companyia que operarà aquí i farà els vols al seu aire, sinó que intentem anar de la mà de les necessitats reals que hi pugui haver al Principat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT