La tercera conferència del cicle Geografies d’Ordino sobre la cultura coreana va posar el focus en el teatre de màscares. La dramaturga, directora de teatre i professora de la Universitat de Màlaga, Estudis Coreans, Eun Kyung Kang, sota el títol L’esperit del poble coreà en el teatre de màscares, va aproximar aquesta part cultural que està molt arrelada al cor dels coreans. Durant la xerrada, va explicar l’origen, la progressió i les característiques d’aquest teatre tan tradicional.
De fet, Kyung Kang va comentar que aquest tipus de teatre no va començar com a entreteniment sinó com a actes religiosos. «La gent feia festes amb màscares per protegir el poble, la casa o el conreu», va declarar, afegint que el govern coreà està donant un suport molt gran per mantenir aquest tipus de teatre. «En aquests moments aquest tipus de teatre està molt viu», però va confessar que la cultura tradicional coreana va patir una ruptura molt gran durant l’època de la colonització japonesa i en la guerra civil. «Als anys 60 i 70 es va començar a recuperar aquest tipus d’arts artístiques», va expressar Kyung Kang. Pel que fa al teatre, la conferenciant va declarar que segueix una estructura clàssica i presenten una història.
Kyung Kang també va indicar que la cultura coreana no és molt coneguda en aquesta zona, ja que durant molt de temps, la cultura asiàtica s’ha trobat sota el domini del Japó i de la Xina. Tot i que Corea és «molt desconeguda», cada cop són més les pel·lícules, sèries o cançons que arriben fins a Europa, va indicar.
La conferència següent del cicle serà avui, a càrrec del director dels Departaments de Política i Societat i Programes Educatius de Casa Àsia, Rafael Bueno, que explicarà les set dècades de relacions antagòniques entre les dues Corees.