Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Un circuit per descobrir els ocells d’Engolasters

L’objectiu del comú és apropar l’entorn natural als visitants del llac

El Comú d’Escaldes-Engordany ha habilitat un circuit divulgatiu a Engolasters per descobrir els ocells que habiten en aquest indret. La iniciativa, impulsada per Jordi Tena i Xavier Balmes amb el suport de la corporació, consisteix en la instal·lació, al camí d’accés al llac, de diferents fotografies de les principals espècies que es poden trobar a la zona, com són el picot negre, el gaig o la mallerenga carbonera.

La intenció principal és que els visitants aprenguin a identificar els animals, per la qual cosa les imatges s’acompanyen d’un quadre ubicat a l’inici del recorregut que recull el nom dels diferents ocells en català, castellà, francès i anglès, a més del nom científic. L’objectiu de la iniciativa és que la gent «aixequi la vista del mòbil» i s’apropi a l’entorn natural que té a 10 minuts del centre, va destacar Tena. D’aquesta manera, va exposar que s’ha optat per fer-ho de la forma més visual que hi ha, que és a través dels ocells. «Si la gent vol cuidar el país i fer les coses ben fetes primer cal conèixer-lo», va afegir.

El projecte ja ha funcionat i no són poques les famílies que quan travessen el circuit en direcció al llac s’aturen a contemplar les imatges i a endevinar els noms dels ocells. Per facilitar-ho, s’ha editat un fulletó amb el recull de totes les espècies que es podrà adquirir a l’oficina de turisme d’Escaldes, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) i a l’Espai Caldes en tres idiomes (català, castellà i francès). La iniciativa també inclou la instal·lació de menjadores per completar la dieta dels ocells durant els mesos d’hivern. La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ja va anunciar el projecte en el darrer consell d’infants arran de l’interès dels escolars pels ocells. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu