La setzena edició de la Ruta de la Tapa celebrada a la Sant Julià ha clausurat amb èxit assolint un rècord de participació amb un total de 12.173 tapes servides entre els 18 establiments adherits. L’esdeveniment, celebrat durant quatre dies, ha registrat el seu punt àlgid de participació el divendres, amb 4.128 tapes venudes, consolidant-se com el dia amb més afluència de públic.
En comparació amb l’any passat, l’edició actual ha experimentat un augment notable en el consum, amb una mitjana de més de 2.300 tapes diàries i un increment global de 2.256 unitats respecte a les 9.917 de 2024. Aquestes xifres reforcen l’impacte positiu de la proposta tant en l’àmbit gastronòmic com en la promoció del teixit comercial local.
Entre les novetats més destacades d’enguany figura la incorporació de tapes dolces per part de tres establiments, en contrast amb l’únic participant de l’any anterior. Aquesta nova línia ha estat ben acollida, amb un total de 700 tapes dolces servides. Paral·lelament, el programa d’activitats ha comptat amb noves propostes d’animació, com la xaranga i el concert del grup ‘Els Senyora’. Malgrat les inclemències meteorològiques, els organitzadors han adaptat amb èxit la programació, reconvertint-la en un ‘correbars’ que ha mantingut l’ambient lúdic i participatiu.
Els assistents han pogut degustar una gran diversitat de creacions culinàries dissenyades exclusivament per a l’ocasió, fet que ha permès no només promocionar l’oferta gastronòmica del poble, sinó també donar visibilitat a nous establiments i receptes. A més, el públic ha tingut l’oportunitat de formar part del jurat popular, votant la seva tapa preferida. Els resultats d’aquesta votació es faran públics en els pròxims dies.
El Comú de Sant Julià ha fet una valoració molt positiva de la iniciativa, destacant la implicació del sector de la restauració i la bona acollida per part de la ciutadania.