Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

L’encariment del lloguer fa crèixer les parròquies altes

La Massana és la parròquia que més augmenta en població

L es dificultats per accedir a l’habitatge són el principal motiu pel qual la població tendeix a migrar a les parròquies altes. Les recents estimacions de població publicades pel Departament d’Estadística posaven de relleu que el creixement més alt dels censos parroquials s’havia produït a la Massana, amb 256 residents més, el que suposa un augment del 2,6%. Preguntada sobre les xifres, la doctora en geografia, Maria Jesús Lluelles, va assegurar que «l’encariment dels lloguers a Andorra la Vella fa que la població busqui residències més econòmiques a les parròquies altes com la Massana. Està clar que viure a Canillo és més barat que un lloguer d’Encamp».

Malgrat la valoració, la segona parròquia amb més nombre de nous residents és precisament Andorra la Vella. En aquest sentit, Lluelles afegia que «pot ser degut a l’arribada estacional d’immigració, que s’acaba allotjant a la capital perquè és el que més coneixen». Cal destacar que el darrer informe d’Estadística no reflecteix grans canvis en el nombre global de població, malgrat que Lluelles matisa que «ha una tendència natural a la redistribució. Quan arribes a un centre molt saturat, hi ha un repartiment de població a la resta del territori». D’acord amb la Llei del Pla d’Estadística 2018-2021, des del desembre del 2009 s’estima mensualment la població resident a partir dels censos comunals i d’altres registres administratius com la CASS.

La nova legislació pretén tenir un major control de les dades i minimitzar les diferències entre les xifres dels comuns i de Govern. Lluelles afirma «que amb la nova llei, les dades ara s’afinen més i ja no es produeixen situacions del passat en les que els comuns sempre tenien registrada més població de la real. Van ser anys en els que hi havia molt descontrol». Lluelles detallava que els comuns antigament no tenien gaire interès per donar de baixa la població registrada ja que «això suposava més transferències a la seva parròquia». En termes generals, la població a Andorra va créixer un 1,7%, cosa que significa un augment de 1.326 persones més que el mes anterior

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu