El pressupost d’Andorra Telecom per a l’any vinent preveu una partida d’un milió d’euros per a la «possible redacció d’un nou projecte d’edifici en el solar de l’Avinguda Meritxell», allà on havia d’anar l’edifici The Cloud. No es detalla quina idea es té per la zona ni en quin termini de temps es vol dur a terme, únicament s’indica que el pla d’inversions previst pel període 2020-2022 no contempla cap dotació específica per a la construcció del nou projecte a l’espera de tenir el redactat «La dotació necessària s’hauria d’incorporar al pla d’inversions en quan s’aprovi el nou projecte», s’exposa.
Cal recordar que el projecte The Cloud va estar des d’un bon inici immers en polèmica pels diners que s’hi destinaven, així com per la desconeixença de quines empreses s’hi ubicarien. Finalment, a mitjans de juliol es va decidir suspendre el projecte en constatar que les ofertes que s’havien presentat superaven amb escreix l’estimació que s’havia fet del cost de construcció, de manera que no es podia garantir la seva rendibilitat. Des d’un bon inici, la companyia de telefonia va deixar clar que la idea era seguir apostant per un projecte a la mateixa parcel·la amb l’objectiu de contribuir a la diversificació del model de negoci. Pocs mesos després del fracàs de The Cloud, la companyia preveu una partida d’un milió d’euros per estudiar una nova possibilitat.
2,2 milions menys per Roaming
El pressupost per al 2019 també preveu una davallada dels ingressos provinents del Roaming In de 2,2 milions d’euros, el que representa un 7,7% menys que els comptes d’aquest any. En l’explicació d’Andorra Telecom s’exposa que els acords que s’han signat recentment amb les principals operadores estrangeres per adaptar els preus i ingressos de la itinerància dels turistes han «atenuat parcialment» l’impacte de la caiguda dels ingressos, però tot i així el resultat segueix minvant. Aquesta baixada té, com és lògic, una repercussió directa en el descens dels ingressos totals. Així, per a l’exercici 2018 s’han previst uns ingressos de 85,7 milions d’euros i en el pressupost per al 2019, se preveuen uns ingressos de 84 milions d’euros, xifres que queden lluny dels resultats històrics del 2016 amb una xifra de negoci superior als 104 milions o dels 95,6 milions del 2017.
Comprar el 50% d’Avatel
D’altra banda, i emmarcada en la «vocació d’internacionalització» de l’empresa, Andorra Telecom preveu la possibilitat d’ampliar la participació en l’empresa espanyola Avatel fins al 50% «per tal de consolidar la posició davant les perspectives de creixement de la companyia». Cal recordar que la companyia andorrana va adquirir fa prop d’un any el 37% de les accions de l’Avatel per 16 milions d’euros.
La línia d’internacionalització es va iniciar el 2016 amb la inversió en l’operadora espanyola de telecomunicacions MásMóvil la sortida de la qual va suposar, tal com recorda Andorra Telecom en el pressupost, uns guanys nets per la companyia de 26,7 milions d’euros «superant amb escreix les expectatives de resultats provinents de les sinèrgies industrials inicialment plantejades en l’operació».