La festa major de Sant Julià de Lòria va acabar amb més de 20.000 assistents a les diferents activitats organitzades entre el 29 de juliol i el 2 d’agost, i amb una gran acceptació de la programació i els horaris, tal com van destacar des de la corporació comunal.
Si bé ha estat la primera festa que s’organitzava amb plena normalitat pel que fa a l’aplicació de mesures sanitàries i es tornava a la situació de la prepandèmia, des de l’organització es va decidir escurçar els horaris de tancament dels esdeveniments. Això va permetre, van manifestar, d’una banda, «respectar el descans dels habitants més propers a la plaça de la Germandat», i d’una altra, que els operaris de manteniment poguessin iniciar abans les tasques de neteja.
Durant els cinc dies, hi va haver una seixantena d’activitats de caràcter tradicional, cultural, musical, esportiu, social i lúdic, de les quals la majoria van ser diürnes i impulsades per grups, artistes o entitats del país.
Els esdeveniments que més persones van concentrar van ser els concerts programats, però també hi va haver una important presència de públic als actes de caràcter tradicional com ara la cercavila de gegants, la Passa o el Ball de la Marratxa. A més, la festa major d’enguany ha estat el primer esdeveniment d’Andorra que acull un espectacle lluminós i musical impulsat per drons, que ha substituït els tradicionals focs artificials. Fins a 120 aparells es van enlairar la nit de dimarts des del pati de l’escola andorrana fent figures geomètriques lluminoses de temàtica relacionada amb la festa major, a uns 150 metres per sobre del terra. Tot i que es va poder veure des de molts indrets, la plaça Laurèdia va concentrar un elevat nombre de persones que també van poder escoltar la música que acompanyava l’espectacle a través de tres altaveus, un a la plaça del Solà, un altre a la de la Germandat i un tercer al barri de Rocacorba.
El cònsol major, Josep Majoral, es va mostrar molt satisfet del resultat de tot plegat, ja que a banda de la gran afluència de públic, no es va registrar cap aldarull de consideració tret d’una petita baralla. «Crec que hem aconseguit allò que perseguíem amb el programa, que no és altra cosa que una festa major per a tothom i amb seny», va manifestar. Pel que fa a l’acabament dels actes més aviat, Majoral va dir que «el que no volíem és una festa major com la del 2019 en la que es van registrar problemes importants i per això hem escurçat els horaris i no hem posat barres al carrer». H