Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

La XXII Jornada de les ciències aborda temes ètics

Té com a objectiu de que alumnes i professors reflexionin sobre diferents problemes d’actualitat

La ministra d’Educacio i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va inaugurar ahir la XXII Jornada de les ciències, que enguany té l’objectiu de debatre sobre les descobertes de la humanitat, seguint la temàtica de l’any passat. La jornada pretén que els alumnes i professors reflexionin a l’entorn d’una qüestió d’actualitat.

Així doncs, professors d’assignatures del batxillerat científic de l’Escola Andorrana de batxillerat, del Colegio Español María Moliner, del Lycée Comte de Foix i del Col·legi Sant Ermengol, que pretenen que professors de tots els sistemes educatius treballin plegats. En total hi participen 155 alumnes i 12 professors.

El conferenciant escollit per aquesta edició és Salvador Macip, catedràtic de medicina molecular al Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i director als Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Barcelona, on també es va doctorar en fisiopatologia i fisiologia humana l’any 1998.
En la conferència que es va fer ahir anomenada «El futur dels humans», que va obrir la jornada abans de la celebració dels tallers, Macip va parlar sobre els diferents avenços que s’han viscut durant aquest segle a nivell científic, a més de les conseqüències i problemes que es poden plantejar el dia d’avui».  De fet, l’investigador va explicar que «a partir del moment que vam poder desxifrar la informació genètica que contenen les nostres cèl·lules, es va obrir un munt de noves possibilitats, la més extrema del qual és modificar els humans del futur. En la conferència d’ahir a la tarda Macip va explicar els avenços científics relacionats amb el càncer. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu