Elena Hernández Molina
Un centre pensat per persones

La FPNSM inaugura el centre de dia Tria amb nous espais i programes especialitzats per a cada perfil d’usuari

El nou equipament ofereix una capacitat màxima de 51 persones i incorpora àrees d’envelliment, transició vital i espais sensorials per al confort

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) ha presentat la inauguració del centre de dia Tria, un espai concebut per oferir una atenció personalitzada a través de diferents sales adaptades als perfils i necessitats dels usuaris. Segons ha explicat la directora general, Celine Mandicó, el recurs està organitzat en tres espais diferenciats: una sala dedicada a l’envelliment on es desenvolupa el programa Envectir, reconegut per la Fundació Pilares; una sala adreçada a persones amb conductes que requereixen intervencions específiques i que incorpora “una sala de dieta sensorial adaptada”, i un tercer espai orientat al programa de transició a la vida adulta i desenvolupament de l’etapa adulta, que disposa d’una capacitat d’acollida notable.

El centre pot atendre un màxim de 51 persones, tot i que Mandicó ha remarcat que “s’ha volgut establir una referència més terapèutica perquè la persona pugui tenir un entorn molt més confortable”. Aquesta nova planta, operativa des de fa mesos, acull actualment 31 usuaris, a més de la sala situada a la residència per a persones amb major dependència i requeriments sociosanitaris. Pel que fa al personal, la directora ha detallat que el dispositiu està format per 3 educadors, 5 auxiliars sociosanitaris, un educador especialitzat en benestar físic i un psicòleg, figura clau per “acompanyar els equips i garantir la qualitat de vida dels usuaris”.

El projecte reforça l’atenció individualitzada amb sales adaptades, espais sensorials i un equip multidisciplinari orientat al benestar

La responsable de l’àrea d’adult i envelliment, Anna Jiménez, ha explicat que l’objectiu és oferir espais “càlids i acollidors” que ajudin a mantenir capacitats adquirides al llarg de la vida i a preservar la socialització. En aquest sentit, ha assenyalat que és essencial “potenciar aquestes capacitats i mantenir el vincle social”, afegint que s’han incorporat nous suports tècnics per fomentar l’autonomia i facilitar activitats quotidianes com preparar un cafè o participar en activitats de la comunitat.

Els espais sensorials també tenen un paper destacat, especialment en les intervencions amb persones que poden viure situacions d’estrès conductual. Mandicó ha explicat que “una dieta sensorial és una petita sala confortable on la persona pot relaxar-se i reduir la situació d’estrès que pugui tenir en aquell moment”, afavorint així una atenció més ajustada al perfil de cada usuari.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat la inauguració com “una demostració més dels serveis de qualitat i d’excel·lència que tenim per les persones amb discapacitat”. Ha destacat la capacitat de la Fundació per “reinventar-se, renovar-se i sempre millorar els seus serveis”, i ha subratllat que, malgrat que aquest projecte s’ha finançat amb donacions privades, és per al Govern “un signe de tranquil·litat veure com aquesta fundació està ben gestionada i està sempre a l’avantguarda” en el suport a les persones amb discapacitat.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu