El consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) va considerar en la seva sessió d’ahir, a proposta del ministeri de Salut, que l’augment de les tarifes del 2023 dels metges, els odontòlegs i els auxiliars mèdics, deu incrementar-se en proporció a l’augment de l’IPC, que es valora en un 7,1% i s’efectuaria de forma generalitzada. Les visites no presencials, segons va especificar el consell d’administració, que les tarifes que l’hi pertoquen haurien de ser, com a màxim, un 60% de les tarifes de les visites presencials.
D’igual forma, també es va voler posar de manifest que alguns actes d’anàlisi estan sobrevalorats i s’haurien de revisar a la baixa.
Per a les noves tarifes dels centres sociosanitaris d’aquest any, s’han presentat dues prestacions des de la Cartera i Serveis des del ministeri de Salut. En primer lloc, l’atenció de mitjana estada assistencial en centres sociosanitaris i, també, al centre destinat a pacients amb un grau de dependència (GDA) que s’englobin en els nivells 3, 4 o 5 que presentin incapacitat funcional o malalties cròniques degeneratives o de llarga evolució, que requereixen recuperació funcional intensiva o control i alleujament de símptomes. El consell d’administració ha acceptat aquestes prestacions i entraran en vigor el pròxim 1 de maig.
D’igual manera, el consell d’administració va aprovar l’actualització de les tarifes dels centres estrangers amb conveni a la CASS.
L’administració va valorar molt positivament l’oferta de serveis d’aquests centres a les persones assegurades sota el paraigües de la CASS.
Per l’informe del decret de l’establiment de les condicions de finançament dels centres terapèutics i educatius amb ingrés per a menors d’edat obligatoris, que pateixen trastorns mentals, de conducta i addiccions, govern va informar el consell d’administració de la propera publicació del decret de regulació dels convenis amb la tipologia de centre terapèutic i educatiu. Aquesta proposta de decret compleix la demanda del Consell General del passat mes d’octubre, d’establir el percentatge de copagament en el 10% de les famílies dels pacients.
Aquesta tipologia de centres, segons el consell d’administració, no entren en la categoria de centres hospitalaris, tot i que es tractin de centres amb residència durant el procés de tractament. La cobertura per als centres hospitalaris amb convenis ja existents, se situa en un 90% com a mínim. El consell d’administració va explicar que la modificació plantejada en el decret preveu que es fixi la distribució del finançament de les prestacions en els convenis específics, i que no hauria de tenir implicacions en la tarifa que s’ha d’aplicar a la seguretat social.