En el marc del XV seminari de recerca, la Universitat d’Andorra (UdA) va tornar a donar a conèixer la modalitat col·laborativa per fer els doctorats de manera industrial. A la taula rodona, es va debatre sobre els avantatges d’uns doctorats que actuen com a ponts de transferència de coneixement i contribueixen a estrènyer les relacions entre el teixit empresarial i les universitats. Tot i que l’UdA ja promou aquesta modalitat des del 2017, es van lamentar que al Principat encara no existeixi la incentivació econòmica necessària perquè empreses apostin per una fórmula que pot contribuir a la competitivitat internacional i servir per captar talent.
El Seminari de recerca va arrencar amb un balanç de l’activitat investigadora a l’UdA, durant el qual es va subratllar el gran nombre de publicacions científiques de l’últim curs i es va posar en manifest que la universitat és el centre de recerca més important del país. Actualment, l’UdAcompta amb 23 doctorands, i des que es va iniciar el Programa de doctoral, el curs 2010-2011, s’hi han defensat un total de 20 tesis doctorals. De cara al curs vinent, hi ha nou projectes més que opten a iniciar el programa, arribant així a un total de 33 candidatures, un màxim històric.
Des del curs 2008-2009, l’Escola Internacional de Doctorat de la Universitat d’Andorra organitza cada any un seminari de recerca amb l’objectiu de crear un fòrum permanent on els diferents grups i doctorands poden explicar, de forma divulgativa, el seu treball i objectius. Aquests seminaris estan destinats al personal investigador, al personal docent, a l’alumnat amb interès per la recerca i al públic en general que vulgui conèixer els àmbits de recerca de l’universitat.