Search
Close this search box.
Lídia López

El punt final al procediment, fet de tinta

Pichu’s Tattoo té un conveni amb Assandca per oferir el tatuatge del mugró de forma gratuïta

Després de superar un càncer de mama i sotmetre’s a una mastectomia, el darrer pas per a moltes dones per tornar-se a reconèixer és recuperar el mugró. I, en els casos que la reconstrucció no sigui possible, serveis com el del Josep Àngel, propietari de Pichu’s Tattoo, esdevé la solució. Té un conveni amb Assandca per oferir gratuïtament el tatuatge de mugró a les dones sotmeses a una mastectomia. «Em vaig posar en contacte amb Assandca perquè volia participar econòmicament amb ells», explica el Josep Àngel, que detalla que la forma per contribuir que va trobar l’associació va ser oferir gratuïtament el tatuatge de mugró. 

Cal entendre que hi ha dues tipologies de reconstrucció: quan hi ha un dels dos mugrons o cap. «Si no en tenen cap, agafem el color que més agradi o recordi la persona que tenia abans», detalla. En canvi, si la dona conserva un dels seus mugrons, «agafem el color més semblant perquè no quedi molt diferent». De fet, a banda de la seva formació en hiperrealisme, el Josep Àngel va fer un curs específic a Barcelona per perfeccionar qüestions com el color, la mida o la profunditat. A més, el tatuador utilitza la màquina de tatuar, i el resultat «és per sempre». 

En qualsevol cas, des de l’estudi es lamenta que no hi ha gaire coneixement al país d’aquest recurs, explicant que «fa uns dies, va venir una dona que anava a Barcelona perquè no sabia que aquí ho fèiem». En aquest sentit, el Josep Àngel va indicar que una quinzena de dones s’han interessat en el procediment des que ofereix aquest servei, i unes «sis o set» han fet el pas. Tot i això, el tatuador es mostra comprensiu amb les dones que opten per no fer-se la reconstrucció: «Més d’una m’ha dit que, després d’haver passat un trauma com aquest, no volen ni sentir-ne a parlar», o bé «no tenen la suficient força i ho deixen passar».

Sigui com sigui, el Josep Àngel assegura que les dones que s’han tatuat el mugró, «tornen molt agraïdes per ensenyar el resultat». «És com la cirereta al pastís: has passat per tota aquesta malaltia, t’han posat l’implant, i això és el que faltava per finalitzar-ho», comparteix, a la vegada que reconeix que, «poder ajudar és molt agradable». Per tot plegat, el tatuador anima les dones a parlar del procediment amb ell, pel fet que «si jo els ho puc explicar, penso més dones farien el pas», i reiterant que «tenen les portes obertes».

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu