Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

El fiscal general veu necessari tipificar la corrupció privada

Gràcies als acords arribats amb les fiscalies properes es pot donar cobertura al 95% dels residents

El fiscal general, Alfons Alberca, va aprofitar ahir el seu discurs d’obertura de l’any judicial 2017-2018 per anunciar que és «necessari examinar una futura tipificació de la corrupció privada i de l’increment injustificat del patrimoni, així com estendre la responsabilitat penal a les persones jurídiques i valorar la signatura del conveni de Nacions Unides contra la corrupció fet a Mèrida l’any 2003». 
 
Alberca considera que després de l’aprovació de la tipificació del delicte fiscal (efectuada el passat més de març), Andorra no es pot quedar parada i ha de seguir implementant mecanismes i fórmules per tenir un marc fiscal i econòmic més homologat. 
 
Trobades internacionals / En el marc institucional i d’homologació, Alberca també va especificar que gràcies als darrers desplaçaments que ha realitzat a altres fiscalies foranes (sobretot les veïnes) i convencions internacionals, com la de Panamà, s’han pogut encaminar convenis per donar cobertura jurídica i facilitar els tràmits de documentació gairebé el 95% de la població resident d’Andorra. 
 
Relació amb els mitjans / D’altra banda, Alberca va detallar que de cara als propers exercicis judicials, es té la voluntat de fer més fluida la relació entre els diferents òrgans jurisdiccionals, la Fiscalia General i els divers mitjans de comunicació. L’objectiu principal d’aquesta connexió és: «assegurar un equilibri entre la reserva de les investigacions, els drets fonamentals de les persones afectades per les mateixes, especialment el dret a la intimitat i el degut respecte al dret a la informació, evitant filtracions i publicacions manifestament errònies o tendencioses», segons va especificar Alberca.
 
Mediació familiar i de menors / En el marc de les reivindicacions, la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, va destacar que cal millorar la mediació familiar i de menors. Ja que en el primer cas, és «incomprensible» que es puguin fer tramitacions de separació «sense un advocat». Tanmateix, Bellocq creu que s’ha de procurar que els menors disposin d’un advocat i que no sigui un agent fiscal qui s’hagi d’encarregar dels seus processos judicials. Al respecte, el ministre de Justícia, Xavier Espot, va recordar que s’està treballant en la protecció del menor i que es preveuen més modificacions al respecte. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu