La presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, va agrair al Comú d’Escaldes-Engordany la cessió gratuïta d’un local per a les trobades periòdiques de l’entitat. Aquest espai es troba a l’avinguda Fiter i Rossell, número 74, planta 3.
L’agrupació treballa amb tots aquells que pateixen addicció en primera persona i amb les seves famílies. Tenorio va explicar que tots els dimarts fan grups d’ajuda mútua, dues vegades al mes assisteixen les famíles i les altres dues va un psiquiatre per ajudar-les amb la situació. Els dimecres fan ajuda en primera persona per intentar donar suport als pacients. Actualment, compten amb 14 persones al grup de famílies. Amb el nou local, les activitats seran a partir de les 18.30 hores a l’edifici La llanterna.
L’objectiu de l’entitat és «consolidar els nostres grups i fer més horaris», va comentar Tenorio. La presidenta va afegir que «volem fer un grup per a dones que han patit violència de gènere». Respecte a aquest col·lectiu, Tenorio va detallar que l’any passat els van donar una subvenció, però que la van rebutjar per manca de recursos. Aquest any ha augmentat el nombre de persones que formen part de l’associació, estan més implicades i tenen una ajuda més consolidada. Un conjunt de fets que permet poder crear aquest grup i ajudar a totes les dones que han patit o pateixen violència de gènere.
Projecte Vida vol ampliar les activitats amb la finalitat d’estar al nou local cada dia. També volen donar l’oportunitat que pugui anar tothom que es vulgui assessorar. Un fet que encara no s’ha organitzat, però hi ha intencions de fer-ho.
A Projecte Vida, a més a més del nou local, també hi ha hagut un canvi en la junta directiva: l’única que continua és Eva Tenorio com a presidenta, mentre que Quique Cerdà és el vicepresident, Nabil Bettaoui el secretari, Meritxell Cassi, la tresorera i Daniela Bandini, vocal.
Tenorio va crear aquesta associació fa un any amb el propòsit d’ajudar persones que pateixen o estan passant per una situació semblant a la seva. En el seu cas, va tenir una addicció a l’alcohol, tot i que també s’engloben tota mena de substàncies, a més d’internet i videojocs. «Una vegada vaig deixar l’alcohol, em vaig començar a formar en addiccions. Actualment, estic fent un màster en trastorns addictius i compulsius», va concretar la presidenta. El fet que ella ho hagi viscut i hagi patit en primera persona, ajuda a que es posi més en la pell de les persones que necessiten suport.
Amb aquesta formació més professionalitzada ha vist que els metges hi ha metges que desconeixen moltes qüestions relacionades amb aquest tema. Per exemple, «la manca de vitamina B12 és un factor de risc perquè una persona sigui alcohòlica», va explicar Tenorio. Per exemple, en el seu cas, la tenia baixa, li comentava al seu metge que algun problema tenia amb l’alcohol i en cap moment li va recomanar que s’ho tractés. «Encara falta molta sensibilització per part de professionals», va remarcar la presidenta de l’associació.