Search
Close this search box.
Meritxell Prat

El comú atribueix al vandalisme el mal estat del parc del Prat Gran

La minoria denuncia la deixadesa que hi ha a la parròquia

El Comú de Sant Julià de Lòria es va escudar ahir en el vandalisme per justificar el mal estat del parc del Prat Gran. Mitjançant un comunicat es va exposar que «a l’espera que les gravacions de les càmeres de seguretat en puguin determinar l’origen, tot apunta que els punts de soldadura fets malbé són conseqüència d’actes vandàlics». En el mateix comunicat també es deixava clar que mentre no s’identifiquin els danys, «que afecten principalment la passarel·la del castell central, el parc romandrà clausurat».

D’aquesta manera des de la corporació laurediana es va sortir al pas de les queixes que alguns veïns havien fet a les xarxes socials davant la degradació dels espais. Unes denúncies que van arribar just després que un infant es fes mal en caure pel mal estat de l’espai públic. Amb tot, des del comú en cap moment es va fer esment ni a les queixes ni a l’incident registrat el cap de setmana. Es va indicar, això sí, que es manté oberta una investigació per mirar d’esclarir els presumptes actes de vandalisme que es van produir al Prat Gran i també en altres aparcaments de la parròquia.

Igualment es va recordar que el mobiliari del parc infantil del Prat Gran es va renovar a finals d’agost del 2014 i que està previst que «properament» s’hi tornin a fer actuacions.

De la seva banda, el conseller de la minoria d’UL, Joan Albert Farré, va recordar que «ja hem denunciat diverses vegades l’estat de deixadesa que presenta la parròquia» i considera «molt preocupant» el fet que «malgrat els avisos i la denúncia dels ciutadans, el comú en fes cas omís». En aquest sentit es va mostrar molt crític amb el fet que els dirigents comunals «no siguin capaços de mantenir en bon estat un parc que es troba dins del poble», afegint que «en aquest cas és més alarmant perquè veiem que en ple centre hi ha instal·lacions abandonades». 

Conseqüències pel ciutadà 

Farré va insistir en la «deixadesa» que es detecta i que «malauradament és el ciutadà qui en pateix les conseqüències, en forma, per exemple, «d’accident», com va ser el cas del menor.

D’altra banda, va recordar que han tingut constància, sobretot per la premsa, de l’estat d’abandó de diverses instal·lacions, com per exemple les de Camprabassa. Amb tot, va recordar que com a consellers de la minoria tenen «poques possibilitats» de fer coses per mirar de posar-hi remei, «més enllà de denunciar-ho». De la mateixa manera va criticar que el comú «ens menysté» per no informar-los i va recordar que són ells qui poden actuar. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu