Forbes, una prestigiosa revista nord-americana especialitzada en els sector financer i dels negocis, publica entre les seves pàgines un article en què l’autor, Tim Worstall, consultor i conegut blogger centrat en el món econòmic, explica la fascinació que el cas andorrà li desperta. El motiu d’aquesta atracció resideix en el la persistència «d’un model de banca de reserva fraccionària» malgrat no comptar amb una institució que, a darrera instància, empari el sistema financer del Principat «per a certs assumptes en què els seria molt útil. Com útil els seria en l’actualitat comptar amb aquest prestador». L’absència d’aquesta institució, segons l’autor, «fa possible la fallida de tot el país», el que provoca que «la situació actual del país, emmarcada en la intervenció a Banca Privada d’Andorra, «faci molt interessant» les perspectives andorranes.
Worstall detecta dos problemes dins del sistema financer a més de la manca d’una autoritat com el banc central. El primer és l’empra de l’euro però la no pertinença a la Comunitat Europea, ja que, en necessitar-ho, el Banc Central Europeu no acudiria en la seva ajuda. Per últim, «i més important: no té la capacitat d’emetre diners per tal de proporcionar liquiditat als seus bancs».
Worstall segueix de prop el cas andorrà per saber «si un país podria subsistir amb un sistema de reserva fraccionària sense comptar amb un banc central». Ell aposta que no, «si vol tenir una estabilitat a llarg termini».