PUBLICITAT

Ordino

Unes 200 persones es mobilitzen contra Grifols a Ordino

Els manifestants van anar des de la plaça Major fins al terreny on s’ubicarà el laboratori P3

Manifestants durant la marxa de dissabte a Ordino
Manifestants durant la marxa de dissabte a Ordino | EL PERIÒDIC

Unes 200 persones es van concentrar aquest dissabte a Ordino per protestar contra la instal·lació d’un laboratori P3 de l’empresa Grifols. Les protestes se centren en la perillositat que suposa per al medi ambient tenir un projecte com aquest i més a Ordino, l’única parròquia declarada reserva de la biosfera per la UNESCO.

Aquestes reserves són territoris que tenen com a objectiu harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social mitjançant la relació de les persones amb la natura. Seria el primer laboratori P3 situat en una reserva de la biosfera.

Els assistents van protagonitzar una marxa silenciosa des del centre d’Ordino fins el terreny on s’ubicaran les instal·lacions. Hi va participar també Enric Dolsa, conseller comunal de X’Ordino tot i que va assegurar que ho feia com a ciutadà i que no havia participat en la organització. També hi van participar els candidats Pere Mas, Jean-Michel Armengol i Elisa Muxella.

La plataforma ciutadana que ho va organitzar es desvincula de qualsevol moviment polític i qüestiona el projecte per la seguretat i la repercussió negativa que tindria per Andorra.

Asseguren que el problema que tenen aquests laboratoris és que poden treballar amb microorganismes patògens com el virus de la SIDA o la hepatitis B, I, per tant, té bastants riscos per la salut pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT