PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Petició en línia perquè el Govern faci consultes a la ciutadania

Els promotors acusen l’Executiu de tenir un comportament autoritari

Per El Periòdic

Una captura de la petició a la plataforma Change.org.
Una captura de la petició a la plataforma Change.org. | Change.org

L’usuari Andorra Consulta ha iniciat una campanya de recollida de firmes mitjançant la plataforma Change.org per demanar al Govern que desenvolupi consultes per a aquelles qüestions que afecten la ciutadania. 

Amb el nom d’El Govern d’Andorra ha de consultar la ciutadania en allò que l’afecta i més d’un centenar de signatures –al tancament d’aquesta edició–, reivindiquen el dret a participar de la població davant de decisions fonamentals. «El Govern d’Andorra té l’obligació legal, moral i ètica de consultar la ciutadania en temes d’importància cabdal per al present i futur del país i la seva població», apunten a la demanda, on acusen l’Executiu de tenir «comportament autoritari».

D’aquesta manera, esmenten com a exemples d’elements sobre els quals voldrien que la ciutadania doni el seu parer la posada en marxa del centre de recerca immunològica de Grifols a Ordino o les modificacions d’ordenament territorial a la Vall del Madriu, a tall d’exemple. Per tot plegat, la iniciativa demana la participació per «obligar» el Govern «a respectar els ciutadans, les lleis, les normatives i el més elemental sentit comú, mitjançant el mecanisme de consulta popular».

PUBLICITAT
PUBLICITAT