PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Continuen a la baixa els nous diagnòstics i els casos actius

Catalunya i França alleugereixen les restriccions de mobilitat

Per El Periòdic

L’entrada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

Els casos diagnosticats i els actius continuen anant a la baixa. Així, en les darreres 24 hores han estat diagnosticats 25 nous casos de coronavirus, amb la qual cosa el total de malalts des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 12.942 persones, 12.375 de les quals ja han estat donades d’alta. La pressió sanitària es manté estable i pel que fa a les defuncions, també, amb 123.
Així, segons les dades publicades ahir des del Govern, la xifra de casos actius se situa en 444, és a dir, 16 persones menys respecte dimecres. Quant a la pressió sanitària, la xifra de malalts ingressats és la mateixa que dimecres, així hi ha 14 persones a planta i 11 a l’UCI, vuit de les quals (una més) necessiten ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre no hi ha cap ingressat. Pel que fa a la població escolar, hi ha 35 aules (dues més) sota vigilància activa –14 total (una més) i 21 parcial (una més)– i 10 en vigilància passiva, dues més.

Finalment, el Ministeri de Salut va detallar que des de l’inici del Pla de vacunació contra la Covid-19 ja s’han administrat 26.414 dosis.

D’altra banda, l’Agència Sanitària de la Unió Europea (UE) va publicar ahir la primera guia de recomanacions provisionals sobre com els països poden relaxar les restriccions anti-Covid, ara que cada cop hi ha més gent vacunada. El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) va publicar un estudi sobre l’ús de la mascareta i la distància en el nou context de vacunació de la població. Diu, per exemple, que ni la mascareta ni la distància serien necessàries en les trobades entre persones totalment vacunades. Tampoc no serien necessàries en les trobades entre vacunats i no vacunats, sempre que siguin dins la mateixa bombolla social i no tinguin malalties ni altres factors de risc.

Pel que fa a l’alleugeriment de mesures a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés, va confirmar ahir que hi haurà mobilitat lliure per tot el territori a partir de dilluns que ve, 26 d’abril, sense cap limitació territorial ni obligació de desplaçar-se només amb la bombolla de convivència. Així mateix, el primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar que la restricció de mobilitat a 10 quilòmetres del domicili finalitzarà el 3 de maig. Pel que fa a l’hosteleria i comerços i la represa de la cultura, Castex va apuntar a mitjan maig per a la reobertura, tot i que serà progessiva i per etapes. Amb tot, va advertir que el toc de queda es mantindrà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT