PUBLICITAT

Ordino

Arriba l’esperat tió i el Pare Noel pels infants d’Ordino

L’agenda nadalenca de la parròquia s’allargarà fins a l’11 de gener

Per El Periòdic

Famílies assistint al tradicional ‘Caga tió’ amb animació que va tenir lloc aquest dimarts a mig matí.
Famílies assistint al tradicional ‘Caga tió’ amb animació que va tenir lloc aquest dimarts a mig matí. | Comú d\'Ordino

Durant tot el mes de desembre i fins a l’11 de gener, la parròquia d’Ordino ha organitzat un calendari d’activitats nadalenques per a tots els públics, però sobretot dirigit als infants de la parròquia amb l’objectiu de celebrar aquestes festes tan esperades. Malgrat algunes activitats prèvies com ara l’encesa de llums, la Fira de Nadal d’Ordino o espectacles diversos, les dues cites del dia anterior al  dia de Nadal són clau: al matí es va celebrar el Caga tió i a la tarda, va arribar el Pare Noel, tot berenant coca i xocolata. Un altre dels esdeveniments més importants del dia 24 va ser la missa del gall a la mitjanit, amb vi bullit, coca i xocolata a la plaça Major per tal d’inaugurar l’arribada oficial del de Nadal. 

La programació nadalenca a Ordino es va iniciar el tres de desembre amb l’exposició 100 postals de Nadal a l’edifici sociocultural L’Estudi, i es va allargar fins al dia 21 del mateix mes. L’esperada encesa de llums va tenir lloc el sis de desembre i va comptar amb la participació de l’Esbart Valls del Nord a la plaça Major de la parròquia. La Fira de Nadal va començar el mateix dia que l’encesa però va durar fins al dia vuit. El dissabte set de desembre el comú va organitzar la gimcana familiar Vine a buscar el tió de Nadal i l’endemà, va tenir lloc la representació teatral de l’Ossa als Jardins del Museu Casa d’Areny-Plandolit. 

El primer dia de l’any se celebrarà el Concert de Cap d’Any a càrrec de l’ONCA a l’Auditori Nacional

Els dos actes previs al dia 24 van ser el Concert de Nadal de la Coral Casamanya el dia 22 a l’església parroquial i el Carrussel de contes de Nadal a la biblioteca i bebeteca d’Ordino, l’endemà. Els propers esdeveniments són quatre: el pròxim dilluns tindrà lloc el taller Els millors desitjos; el primer dia de l’any a les set del vespre se celebrarà el Concert de Cap d’Any a càrrec de l’ONCA, a l’Auditori Nacional; el dia cinc de gener arribaran Ses Majestats els Reis d’Orient i hi haurà una representació dels Pastorets a càrrec dels infants de la parròquia i, per últim, el dia 11 de gener es farà una cantada de nadales a càrrec de la Coral Casamanya a la Casa Pairal d’Ordino.

Pel que fa a la resta de parròquies, l’Esplai Els Estels de Canillo i el Punt Jove del comú també han organitzat  activitats per a nens i nenes durant els dies de vacances. El dia 24 va tenir lloc la Cavalcada del Pare Noel a Encamp i al Pas de la Casa, i el Pare Noel també va visitar altres parròquies com La Massana o Escaldes. El mateix dia a les dotze de la nit, l’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, a La Massana, va celebrar la missa del gall amb la coral Sant Antoni. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT