PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La piscina dels Serradells estarà en obres durant un any i mig

El comú anuncia que reobrirà parcialment el centre esportiu la segona quinzena de febrer

Per El Periòdic

Els Serradells després de l'incendi.
Els Serradells després de l'incendi. | Maricel Blanch

El Centre Esportiu dels Serradells ja té data de reobertura: les zones que no van resultar afectades per l'incendi del passat 22 de novembre seran operatives la segona quinzena de febrer. És a dir, els usuaris podran tornar a utilitzar el gimnàs, les sales d’activitats, els vestuaris, la cafeteria i l’aparcament. La piscina olímpica interior, que va quedar greument malmesa, haurà d’esperar fins a 18 mesos, període en el qual es faran els treballs de reconstrucció total de la façana i l’interior de la instal·lació, i el comú preveu obrir-la la segona meitat del 2020. «Ens esforçarem per complir totes les dates anunciades», va afirmar la cònsol major, Conxita Marsol. 

El calendari d’actuacions il·lusiona, malgrat que el comú va anunciar diverses vegades que l’obertura era «imminent». Finalment, serà tres mesos després del greu foc que es va originar a la façana en obres de l’edifici, provocat per una espurna d’una soldadura. Acabats els peritatges del sinistre, i a l’espera de rebre els informes definitius en «dues o tres setmanes», va anunciar Marsol, els tempos de la reobertura consten de tres fases. «Tenim garanties d’on podem actuar», va assenyalar la cònsol major. El primer pas serà retirar la bastida exterior i efectuarà una auditoria de l’estat de les instal·lacions practicables per confirmar que funcionen correctament. Ambdós treballs començaran «intensament» dilluns i duraran dues setmanes.

«Ens esforçarem per complir totes les dates anunciades. Tenim garanties d’on podem actuar», diu la cònsol major, Conxita Marsol

A partir del 21 de gener, els operaris realitzaran l’aïllament de l’edifici respecte a la part afectada de la piscina. La durada estimada d’aquesta tasca és de 10 dies. D’aquesta manera, la piscina interior quedarà inaccessible fins a la finalització de les obres que permetin tornar-la a obrir, a mitjans del 2020. L’última fase consisteix en la construcció d’un túnel provisional per garantir l’accés dels vehicles a l’apartament. Les tasques començaran l’11 de febrer i tindran un termini d’execució d’una setmana. Tot plegat per garantir que els usuaris tornin a gaudir dels Serradells, a tot tardar, a finals de febrer i així «tornar a la normalitat», va preveure Marsol. Amb una petita reserva, però: el calendari d’actuacions queda condicionat «a qualsevol derivat del desenvolupament dels treballs o estudis que s’han encarregat o que s’estan efectuant», ja que el comú resta a l’espera de l’informe que confirmi que l’edifici de la piscina no pateix danys estructurals.

L’abonament aquàtic, suspès 

L’obra de llarg termini que patirà la piscina ha suposat que el comú prengués una decisió clau: suspendre els abonaments aquàtics per als 400 usuaris subscrits a aquesta modalitat. La mesura va entrar en vigor l’1 de gener. Els usuaris que vulguin nadar, per tant, hauran d’apuntar-se a altres centres. Tot i això, els que disposin de l’abonament complet podran continuar utilitzant les instal·lacions esportives comunals de Canillo, Encamp, Pas de la Casa, Ordino i Sant Julià.

Marsol va negar qualsevol conflicte amb el Comú d’Escaldes-Engordany per un possible conveni per albergar els usuaris dels Serradells a la nova piscina comunal. «No vam acordar res perquè els equipaments d’Escaldes estaven en obres i tancats», va dir, tot tancant la polèmica suscitada a les xarxes socials al respecte.

Pel que fa als infants de l’escola bressol, continuaran reubicats a Santa Coloma i El Llamp fins que s’obri parcialment el centre, al febrer. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT