PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra surt al carrer per reivindicar un habitatge digne

Un miler de persones es manifesten per mostrar el seu rebuig als preus del lloguer

Per Maria Lozano

Imatge de la manifestació d'aquesta tarda.
Imatge de la manifestació d'aquesta tarda. | A.P.

Andorra ha sortit a manifestar-se per un habitatge digne. Clams com «Lloguer imparable, poble imparable» o «Especuladors fora d’Andorra» i «Espot dimissió», han estat dels més cridats per la societat andorrana que ja s’ha cansat dels preus desorbitats de lloguer i la situació insostenible que des de fa anys pateix el país.

Així doncs, la capital del Principat ha sigut l’escenari d’una multitudinària manifestació. La protesta, que ha aplegat més d’un miler de persones, ha estat convocada per la plataforma DenunciAND amb l’objectiu de mostrar la insatisfacció i la preocupació dels ciutadans pels preus del lloguer al Principat, els quals han anat pujant desmesuradament els últims anys.

A l’inici de la concentració s'ha llegit el manifest en què es «defensa el dret a accedir a un habitatge digne al nostre país», a més de mostrar «el rebuig dels preus inassumibles, de la falta de regulació, de l’especulació per part d’inversos estrangers i la precarietat que ofega la gent treballadora del país».

D’altra part, a la declaració s'ha sentenciat que com a societat «comencem una lluita contra les egoistes i avaricioses polítiques d’un govern que només vetlla pels interessos d’uns quants».

La protesta, que ha començat a les 19.30 hores amb una concentració a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, s'ha mobilitzat i ha recorregut els principals carrers de la parròquia, pujant per l’avinguda Meritxell, passant per l’avinguda Tarragona, on s'han anat sumant participants a mesura que avançaven els manifestants, i ha acabat dues hores després davant del centre comercial l’Illa Carlemany.

La Rosa, una andorrana de 70 anys, ha declarat que «per sort, la seva situació és estable, però la del seu entorn no», a més, ha afegit que es «manifesta, perquè l’espanta la nova llei que han fet de l’habitatge, perquè no s’ajusta en absolut la realitat que tenim al país». Altrament, el Ruben, un andorrà de 27 anys, ha exposat que passa un «moment d’incertesa per la problemàtica que es viu al Principat respecte a l’habitatge». Des de l’organització expliquen que no s’imaginaven tanta afluència de persones, reivindicant que «el Govern no ens escolta, ni als ciutadans ni als treballadors».

Per la seva banda, el conseller general socialdemòcrata, Pere Baró, també ha sortit al carrer per manifestar-se i ser la cara visible del partit: «Vull felicitar els organitzadors, hem d’estar molt contents com a societat, perquè de forma improvisada s’hagi organitzat aquesta manifestació, perquè la gent al final el que vol és que els escoltin» i ha explicat que «som molts els que no podem viure a Andorra amb sous que no donen ni per pagar el lloguer». També han aparegut el President de Concòrdia, Cerni Cairat i el Raonador del Ciutadà, Marc Vila.

Així doncs, aquesta protesta ha sigut una de les més multitudinàries mai viscudes a Andorra i ja des d’avui a la mateixa manifestació s'ha començat a rumorejar de fer-ne una altra per al pont de la Puríssima, juntament amb una possible vaga general, tot i que ara mateix encara està a l’aire. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT