El Simposi Internacional de Falles se celebra demà i fins divendres a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) amb l’objectiu de posar en valor la investigació, la divulgació i la transmissió del Patrimoni Cultural Immaterial de les Falles, Haros i Brandons més enllà de les fronteres territorials.
El certamen es divideix en quatre àmbits (història i actualitat de la festa; organització i gestió; educació i divulgació; i sostenibilitat i futur de la festa) al voltant dels quals experts i actors del territori reflexionaran sis anys després que les falles del Pirineu fossin incloses dins la Llista representativa del Patrimoni cultural immaterial de la humanitat.
El Simposi començarà demà, a Sant Julià de Cerdanyola a les 16.30 hores amb un acte inaugural i una taula representativa de socis del projecte anomenat Prometheus en la qual el Govern estarà representat per la Directora de Patrimoni Cultural, Isabel de la Parte. Posteriorment es durà a terme la ponència marc de la Simposi Internacionals baix el nom Les festes del foc del solstici d’estiu al Pirineu cinc anys després: avaluació i perspectives que farà la doctora en antropologia social Sylvie Grenet-Coye. Albert Roig serà present en la taula rodona del dijous 28 d’octubre a les 13.00 hores a Bagà sobre la Reforma, recuperació i implantació de les festes de les falles en la qual explicarà el model que s’ha seguit des d’Andorra en el retrobament dels col·lectius. El mateix dijous 28 a les 16.00 hores es farà una altra taula sobre La gestió de la festa, Santi Sánchez i Marc Castro. Finalment, el divendres 29 serà el torn de la participació en l’àmbit d’educació i transmissió de la festa, en el qual els fallaires andorrans Fidel Solsona i Teo Armengol compartiran amb la resta de participants en la taula rodona com es divulguen el patrimoni de les falles.