Després de dos anys marcats per la pandèmia i amb un 2022 iniciat amb el conflicte a Ucraïna, fets que han definit gran part de les accions de l’entitat, aquest 2023, s’obre un nou camí per a la Creu Roja Andorrana. Enguany va començar amb la concessió de la gestió dels pisos socials de la Fundació Armor, i es tancarà amb l’obertura d’un nou centre de dia a Escaldes-Engordany previst per a finals d’any i amb una capacitat per a 36 persones. De la mateixamanera, està prevista la construcció a Sant Julià de Lòria d’un bloc de pisos amb serveis també destinat a la gent gran, al qual Creu Roja farà una aportació econòmica i s’encarregarà de la gestió assistencial.
Tal com ho va recordar el director general, Jordi Fernández ahir, «els aspectes socials i l’assistència als col·lectius més vulnerables són part integrant de la missió de l’entitat» i aquestes accions s’han vist incrementades recentment atorgant més visibilitat a les diferents àrees com la social amb, per exemple, la botiga solidària; anant més enllà del socorrisme o de les campanyes de prevenció de salut més conegudes de la ciutadania abans de la pandèmia.
Així doncs, les dades del 2022 recalquen que tornen a una certa normalitat en l’activitat i que això es veu reflectit en la disminució dels efectius d’assalariats (-44,57%) i les hores de voluntariat (-2,09%). Cal destacar que amb la Covid, i més especialment amb la gestió dels StopLabs, la Creu Roja va arribar gairebé a 100 treballadors.