Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Som Com Som vol conèixer els protocols pel trastorn de gènere

L’associació vol treballar amb el SAAS la resposta als casos

L’Associació Som Com Som, en plena activitat durant les últimes setmanes, va sol·licitar dijous passat una reunió amb Lluís Burgués, director general del SAAS, per conèixer quins són els protocols d’actuació de l’organisme respecte els casos de disfòria de gènere, transsexualitat i intersexualitat. L’objectiu de l’entitat és conèixer si n’hi ha, per revisar-los i, si escau, treballar-los conjuntament amb el SAAS.
A més, l’associació també va informar que sol·licitarà un protocol generalitzat per part de tots els metges generalistes i pediatres que exerceixen al país per actuar en aquests casos, ja que actualment no n’hi ha cap, tal i com l’entitat ha pogut constatar amb el Col·legi Oficial de Metges d’Andorra. Som com Som considera que davant d’aquests casos hi ha d’haver una actuació molt més acurada i pròxima a la família i no derivar els casos, exclusivament, al pediatra o a un generalista, ja que segons ells cal un seguiment «molt humà» per a cadascuna de les persones.
L’associació, a més, vol saber quines són les intervencions d’acompanyament familiar i personal que el servei de salut mental fa en casos d’homosexualitat i demanarà, al seu director, poder fer tallers d’assessorament a les famílies per tots aquests casos, conjuntament amb els professionals del servei.

DEMANDES / Des de fa mesos, Som Com Som està gestionant una sèrie de demandes a l’Administració per conèixer diferents aspectes que afecten els trastorns de gènere, per poder donar una millor resposta als afectats i les seves famílies, i poder-ne fer un millor seguiment. Recentment, l’entitat s’ha reunit amb la ministra de Salut, Rosa Ferrer, i amb els dirigents polítics d’altres partits per intentar tirar endavant conselleries d’igualtat en els comuns com a defensa global i transversal de la igualtat de gènere i evitar discriminacions de qualsevol tipus. També està preparant una proposta educativa del tractament de l’igualtat perquè se’n parli a educació infantil, primària, ESO, batxillerat i FP, a més d’un dossier per als docents.
L’associació, a més, es vol desmarcar de temes polítics, remarcant en el seu últim comunicat que les seves actuacions estan fetes «amb una intencionalitat més tècnica que política».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu