Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Vilarrubla participa en un acte mundial educatiu de la Unesco

La conferència es basa en el desenvolupament sostenible i té lloc a Berlín

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va participar ahir a la Conferència Mundial sobre l’Educació per al Desenvolupament Sostenible, organitzada per la Unesco i el ministeri d’Educació i Recerca d’Alemanya, i que se celebra aquesta setmana a Berlín i de manera telemàtica.

La trobada, de tres dies, dona continuïtat a la dinàmica ja iniciada durant la 40a Conferència General de la Unesco, en què ja es va posar de relleu la importància d’educar als alumnes en drets humans i ciutadania democràtica a través de projectes que generin consciència crítica.

La reunió compta amb la presència d’uns 2.500 participants a taules rodones, sessions plenàries i tallers. Concretament, la ministra Vilarrubla va participar en la taula rodona ministerial d’ahir, on va remarcar el gran impacte que ha suposat per a l’educació a nivell mundial la pandèmia.

En aquest sentit, la ministra va recalcar que, en el cas d’Andorra, «la gran prioritat va ser mantenir les escoles obertes aquest curs» i que, per aquest motiu, «s’han fet campanyes de tests a alumnes i personal educatiu de manera massiva, primer, i periòdics, després». Així, la titular d’Educació i Ensenyament Superior també va reiterar l’esforç que es fa des del Principat per promoure campanyes educatives que invitin a preservar el medi ambient com ara la iniciativa Escoles Verdes: «El 80% del total de les escoles del país ja en formen part, i aviat se n’adheriran de noves».

Finalment, la ministra va fer referència al compromís de l’Executiu per complir l’Agenda 2030: «Els desafiaments mediambientals estan lligats amb la nostra societat; està clar que cal començar per l’educació dels més joves i que aquest objectiu es persegueixi». 
 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu