Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Som com Som proposa que a les aules es parli sobre la igualtat

L’entitat entregarà al setembre al ministeri un programa específic

La diversitat afectiva i la igualtat són qüestions que els estudiants haurien de treballar a les aules. Així ho considera l’associació Som com Som, que defensa els drets de les persones de qualsevol orientació sexual, i ha elaborat programes específics que presentarà al ministeri d’Educació. L’entitat vol que el programa estructural i educatiu de tractament d’igualtat a les aules arribi a totes les etapes d’escolarització obligatòria, Formació Professional i batxillerat. A més, l’associació també ha preparat un programa eductiu molt més complert destinat als docents. El material s’entregarà al setembre.
 
L’associació presidida per Carles Perea ha emès un comunicat en què explica que «vol dotar de recursos i estratègies als docents per complimentar uns objectius transversals que han de ser a les programacions d’aula i de centre». L’entitat argumenta que «la competència socioafectiva i la competència socioemocional van estretament lligades a les competències transversals que han de donar sentit al terme d’igualtat i que l’escola ha d’afavorir».
Som com Som entregarà tot el programa educatiu al ministeri a principis de setembre, i proposarà realitzar una prova pilot als estudiants d’ESO, batxillerat i FP. A més, no descarten estendreu-ho a l’etapa de primària i infantil, amb els continguts adaptats a la seva edat, si hi ha bona predisposició del professorat i els pares.
 
La junta directiva de l’entitat ha defensat que «creiem que amb la feina complementària i d’educació no formal, com poden ser les propostes de Conselleries d’Igualtat als comuns, podem desplegar un mecanisme efectiu del tractament de la igualtat real en les futures i actuals generacions andorranes». Som com Som demanarà un compromís polític per al tractament de l’igualtat que es comenci a desplegar durant el pròxim curs escolar i s’ha mostrat oberta i disponible «al cent per cent per treballar amb els tècnics i els agents educatius responsables».
 
CONSELLERIES D’IGUALTAT / L’associació ja ha iniciat la ronda de contactes amb les forces polítiques que es presentaran a les eleccions comunals del desembre perquè incloguin al seu programa electoral el compromís de crear una conselleria d’Igualtat. La tasca de la conselleria seria prevenir i resoldre problemes relacionats tant amb la diversitat afectiva, com l’homofòbia, com amb la discriminació per gènere, per discapacitats psíquiques i/o físiques, per racisme o per qüestions d’exclusió social.
la idea és que la conselleria d’Igualtat sigui transversal i interdepartamental i que treballi, per exemple, amb els departaments d’infància i joventut i l’àrea social de cada comú. El més important, però, serà la tasca de prevenció amb  xerrades i tallers. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu