Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Més d’un centenar d’assistents a les edicions del Correllengua

El Correllengua Nacional va celebrar dissabte la seva sisena edició a Andorra la Vella, tenint com a escenari i espai principal la plaça del Consell General. 
Un dels seus impulsors i el director del Centre d’autoaprenentatge de Català, Joan Ramon Marina, va valorar molt positivament l’acte, tot i que no es va arribar «a l’afluència que s’esperava», ja que en l’edició del Pas de la Casa, «hi van assistir unes 45 persones», i a la d’Andorra la Vella, «una setantena». Tot i això, «estem molt contents de tota l’acollida i seguirem fent més coses per promocionar la llengua catalana». 
 
Com a novetat, aquest any l’esdeveniment incorporava una activitat de germanor. I és que després que els participants gaudissin de la ja tradicional pel·lícula projectada en català, que en aquesta edició va ser ‘L’emperador i les seves bogeries’, de la factoria Disney, els organitzadors van facilitar als assistents globus de tres colors diversos (blau, vermell i groc), amb la intenció que cada participant «busqués a dos persones més amb els globus de colors diferents als seus per formar així la bandera d’Andorra», segons va comentar Marina. 
 
Un cop es van anar ajuntant els grups de tres, amb la bandera conformada, es van lligar els globus biodegradables amb un missatge de germanor a favor del català i es van deixar anar cap al cel. D’aquesta manera, l’objectiu del Correllengua és «estimular la reflexió perquè hem de continuar aplicant la nostra llengua i la nostra cultura i per això s’ha de seguir parlant el català», per això s’han preparat activitats multisectorials, molt properes i lúdiques adreçades a tots els públics, va remarcar Marina. A més, el director va destacar que aquesta és «una festa per a la integració i per reivindicar allò que som». I «és que és important que els joves i les noves generacions es sentin seu el català i amb un sentit útil, a més de poder-se divertir amb aquesta llengua». 
 
Marina també va esmentar que s’haurien de fer més activitats o accions per promocionar l’idioma, com «subtitular en català les pel·lícules projectades en versió original, en comptes de subtitular-les en castellà, ja que sempre hem d’intentar estimulant la nostra llengua».
 
Per concloure l’acte, es va fer una lectura d’un manifest a favor del català, encapçalat per un llibreter, una assessora de català, un pare i una mare de família i un empresari, que van llegir un text en defensa de l’idioma del Principat. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu