En un any en què el denominador comú ha estat la crisi sanitària mundial ocasionada per la Covid-19, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ha travessat «amb èxit» l’adversitat de la situació, creixent en massa social i també en les prestacions ofertes. Aquesta va ser la principal conclusió del club, feta pública ahir mitjançant un comunicat de premsa.
Concretament, segons va apuntar el president de l’ACA, Enric Pujal, «el club ha registrat 1.036 noves altes de soci i un total de 400 noves ACA Master emeses durant aquest any», i afegint en declaracions a EL PERIÒDIC, va apuntar que «hem aconseguit els objectius econòmics, que tot i restar pendents del tancament de l’exercici, estaran aproximadament sobre els 200.000 euros». A més, pel que fa a la xifra total de socis, Pujal va compartir que «permeteu-me reservar-la» perquè «a l’ACA estem preparant una sorpresa molt bonica en referència a aquesta dada, i molt aviat la compartirem amb els socis i el país».
L’increment de la massa social també ha anat de la mà d’un augment dels beneficis pels mateixos, mitjançant la targeta única ACA Master, i també s’ha consolidat la corredoria d’assegurances ACA Segurs.
Implicats amb la seguretat
En relació amb la seva dimensió social, l’ACA va compartir que ha dut a terme accions vinculades a impulsar la mobilitat del futur amb propostes «modernes, segures, mediambientalment responsables, eficients i democràtiques». En aquest sentit, l’entitat ha impulsat enguany la segona edició de la campanya Missió zero accidents per la prevenció dels accidents causats pel consum d’alcohol i drogues, i que es donarà per finalitzada el 15 de gener de 2021, per donar a pas a una edició focalitzada en reduir la sinistralitat vinculada als vianants.
El club també va presentar el vuitè Informe de Mobilitat, on va posar en comú els indicadors més rellevants de la mobilitat del país. I, com a membre de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), l’ACA va participar de forma activa en la campanya de seguretat viària Dos segons, per reduir les distraccions; i Un bon amic, per donar a conèixer els sistemes avançats d’assistència al conductor.
Finalment, segons va explicar Pujal, l’ACA també va poder fer aportacions en la redacció del nou Codi de Circulació, que segons el president, «necessitava un canvi». Així, una de les propostes de retorn de l’entitat a l’equip tècnic que treballa el text va ser «la recomanació de la tolerància zero en el consum d’alcohol a conductors de transport de càrrega o persones, en línia amb les campanyes de seguretat viària que estem promovent conjuntament amb el Govern».
Impuls a l’esport de motor al Principat
Dins del balanç anual, l’ACA també va fer referència a la seva implicació amb l’esport de motor: En aquest sentit, el president del club, Enric Pujal, va apuntar que «el nostre Programa de Joves Pilots no ha vist interrompuda la seva activitat i hem acompanyat cadascun dels quatre pilots en una etapa de molta incertesa per al món de l’esport»; i com a organitzador de competicions, va considerar que «malgrat que la Covid-19 no ens ha permès complir l’agenda, valorem molt positivament l’aconseguit per la 49a edició del Ral·li d’Andorra Històric, amb un total de 80 pilots participants». A més, també destaquen la consolidació del circuit del Pas de la Casa per a l’stage de pilots d’elit mundial.