- L’Executiu vol arribar a un acord per allargar l’arrendament cinc o deu anys més
- El Comú treballa en la recerca d’un nou espai per si la negociació no prospera
EL PERIÒDIC
ENCAMP
- El cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va manifestar ahir que “no hi ha problema” a donar la garantia urbanística a la propietat del Prat Gran si “és d’acord a la llei”. Així, des del Comú es veu amb bons ulls assegurar el manteniment de l’edificabilitat del pla parcial, i arribar d’aquesta manera a un acord amb la propietat del Prat Gran per allargar el conveni d’arrendament per cinc o deu anys més. Foto:
El cònsol d’Encamp, Miquel Alís, va manifestar ahir que “no hi ha problema” a donar la garantia urbanística a la propietat del Prat Gran si “és d’acord a la llei”. Així, des del Comú es veu amb bons ulls assegurar el manteniment de l’edificabilitat del pla parcial, i arribar d’aquesta manera a un acord amb la propietat del Prat Gran per allargar el conveni d’arrendament per cinc o deu anys més.
Alís va explicar la situació de les converses amb la propietat del Prat Gran a l’ANA, coincidint amb l’aplec festiu que va tenir lloc ahir al matí a Sant Romà de Vila. Tot i que les dues parts encara no han iniciat les negociacions pròpiament dites, la propietat ja ha expressat el temor a perdre l’edificabilitat del Prat Gran en les futures revisions del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) si se signa un contracte d’arrendament amb el Comú per un total de 15 o 20 anys.
VOLUNTAT DE QUEDAR-S’HI
Per a la corporació, “el millor és quedar-se al Prat Gran”, va manifestar Alís, i per això està disposat a donar la garantia urbanística a la propietat, sempre que s’estigui complint la llei. De totes maneres, el Comú també treballa en la recerca d’un nou espai per si les negociacions no prosperessin o per si el propietari decidís no arrendar-lo més. En aquest cas, Alís va comentar que quan s’edifiqui, una part del parc es mantindrà públic, tenint en compte el 15% cor- responent de cessió obligatòria.
Una altra solució que s’ha plantejat el Comú és la d’expropiar el ter- reny o fins i tot arribar comprar-lo, però de moment les dues opcions s’han descartat, ja que, segons Alís, “no hi ha prou diners” per dur-ho a terme.
De totes maneres, el cònsol va recordar que la Constitució respecta el dret a la propietat i que el titular del terreny està en el seu dret a edificar. societat@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.