El ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha presentat aquest matí la novena edició del projecte Tàndem, un programa educatiu i empresarial que implica els estudiants i professors del Centre de Formació Professional d’Aixovall. Fins a la vuitena edició la durada d’aquest programa havia estat de tres mesos, però a partir d’ara aquest passarà a tenir una extensió de fins a sis mesos, segons ha explicat el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.
La segona novetat que hi haurà en aquesta novena edició és que els projectes seran avaluats pels professors i per professionals, fent que aquesta nota compti a l’avaluació final dels alumnes: “El fet que quedi reconegut com una part de la nota encara serà més motivador per a ells”, ha argumentat Bardina davant d’aquesta novetat.
D’altra banda, el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, ha esmentat que Tàndem aporta “unes novetats i unes idees innovadores dels alumnes que llencen uns reptes d’innovació oberta que el que fan és fomentar l’emprenedoria i la innovació”. Respecte a aquestes declaracions, Saura ha comentat que Govern impulsa de manera ferma aquest projecte, el qual ajuda al fet que la formació professional pugui adquirir les aptituds necessàries perquè el dia de demà el país compti amb un jovent emprenedor.
En aquesta edició, hi haurà 68 alumnes participant en el projecte, els quals es dividiran en 11 equips. La seva funció serà fer d’assessors i desenvolupar solucions per a tres empreses previament seleccionades: Global Risc, Sira i Montpackers. Els joves hauran d’idear solucions pels reptes que els plantegen aquestes companyies, mitjançant sis fases que representen tot el procés de treball assolint d’aquesta manera l’objectiu en convertir-se assessors externs d’aquestes empreses.
En el cas de Global Risc, hauran de treure partit dels canals digitals i de les noves tecnologies per millorar la comunicació amb els seus clients. Per a Montpackers, hauran de desenvolupar una estratègia de creixement, tenint en compte les necessitats dels usuaris, les tendències de mercat i les oportunitats de negoci, mentre que l’empresa Sira, finalment, demana trobar solucions tecnològiques per transformar les poblacions d’Andorra del futur d’una manera més eficient en la gestió mediambiental.
Edicions anteriors
Durant els nou anys de vida del projecte Tàndem, un total de 27 empreses han participat en aquesta iniciativa impulsada per Andorra Business i el ministeri d’Educació i Universitats. “Al principi costa una mica enganxar a les empreses perquè és un treball extra, però la valoració final del programa sempre és satisfactòria”, ha comentat Saura, qui ha destacat que les tres empreses s’emporten els projectes que els lliura l’alumnat, no només els finalistes, i alguna fins i tot ha acabat adaptant “alguna solució que els han plantejat els alumnes”.