Search
Close this search box.
Alex Montero Carrer

Hackató per reduir les emissions de CO2 a Andorra

L’esdeveniment va estar organitzat per la Fundació Bomosa, el Govern i ARI

BOMOSA Fundació, l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) i Andorra Recerca i Innovació (AR+I), amb la col·laboració del Departament de Participació Ciutadana, FEDA i HiveFive, van impulsar ahir la primera jornada centrada en la reducció i compensació de les emissions de CO2. L’esdeveniment va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones i es va dividir en dues parts diferents.

La trobada es va iniciar amb una sèrie de xerrades de temàtica tècnica i de reflexió per tal de poder analitzar amb major detall quins són els reptes que planteja la situació actual. «És important planificar com reduir la petjada de carboni perquè és l’única manera de fer que funcioni tant la mitigació del canvi climàtic com de tenir un país millor que el que tenim avui», va esmentar Marta Torres, investigadora sobre Energia i Clima a l’IDDRI.

La segona part de la jornada va consistir en una hackató, on es van generar idees i solucions que puguin formar part del mercat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. El director de Bomosa Fundació, Albert Batalla, va manifestar que «l’organització de la hackató respon a la vocació de l’entitat de generar valor afegit en els àmbits de la sostenibilitat i el talent andorrà». 

La hackató va ser una activitat neutra en carboni, amb una petjada de carboni de 604,1 quilos de CO2 generat, els quals equivalen a 10,9 quilos de CO2 per participant. Per compensar-ho, l’organització va comprar un crèdit de carboni del mercat nacional.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu