PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cosa empitjora

Els jugadors de la UE Engordany, com a conjunt, ja han començat a tramitar els papers per a presentar una denúncia

Per Pol Forcada Quevedo

Dos jugadors de l’Engordany celebrant un gol.
Dos jugadors de l’Engordany celebrant un gol. | UE Engordany

Ja ho va avançar el BonDia, però el problema amb la liquiditat de la UE Engordany per pagar els sous als integrants de la plantilla sembla que només fa que empitjorar, en comptes de trobar-hi una solució que posi fi a aquesta problemàtica. Així, els jugadors i el cos tècnic porten tres mesos sense cobrar la nòmina, d’ençà que va iniciar l’any, amb Christian Cellay com a nou president.

En aquest sentit, i veient la impossibilitat de millora, alguns jugadors es plantegen deixar el club. De fet, ja se sap que el lateral Xavi Carmona ha estat el primer a fer-ho. A banda, i relacionat amb aquest aspecte, s’ha publicat en diferents mitjans que altres jugadors ja han enviat un burofax al club per quedar lliures de contracte, un aspecte que un integrant de la UE Engordany va posar en dubte: «Tenim un grup dels jugadors i ningú ha dit res al respecte», i va afegir que de l’únic jugador que se’n té constància és de Carmona, a qui la situació «va arribar a un punt on era insostenible».

Aquesta mateixa font consultada va assenyalar que des de la plantilla «hem començat a fer papers i enviar-los a l’advocat per presentar una denúncia conjunta». Això sí, encara sense saber si es farà al màxim mandatari del conjunt o contra el mateix club. Així mateix, va criticar l’actuació del president, i va recordar que ja té diverses denúncies de diferents equips del Principat i diverses malifetes a fora d’aquest, com és el cas al Sant Andreu, i que al moment que va arribar a l’Engordany va assegurar que es faria càrrec de les nòmines del mes de gener, quan en teoria era feina de l’anterior president, l’empresari Jean Philippe Palomino, «i després de tres mesos continuem exactament igual».

Un altre aspecte molt comentat ha estat la tornada als entrenaments i, a conseqüència, presentar-se als propers duels que tenen de la Lliga Multisegur. En aquest sentit, el jugador va comentar que dins el vestuari, «alguns integrants, tot i saber la situació, volen continuar entrenant per no perdre la forma. Però a nivell personal, i molta més gent, no estem d’acord». «Si volem anar tots a una és el que s’ha de fer: denunciar, no entrenar i fer pressió. Actualment no se’ns dona cap solució, sembla que li doni igual», va complementar fent referència a Cellay. A més, cal recordar que el conjunt ja ha fet una incompareixença en l’actual temporada, i de fer-ne dues més, quedarà desqualificat, un fet que no sembla ser la principal preocupació perquè «ni ens hem pronunciat entre nosaltres sobre el següent partit», que els enfronta aquest diumenge contra la UE Sant Julià, «és impossible, en principi no s’hi anirà a jugar. Encara més, molts jugadors han dit que si no cobren no jugaran més».

Segons fonts consultades, el deute que té actualment el club ascendeix fins als 90.000 euros

Pel que fa a aquestes possibles solucions, els mateixos jugadors van fer una proposta al president demanant-li que es fes a un costat perquè alguns d’ells es poguessin fer càrrec per intentar que el club pogués seguir, com a mínim, fins a l’1 de juny. Una altra seria que arribés algú amb els diners per fer front al deute, que segons ha pogut saber EL PERIÒDIC ascendeix fins als 90.000 euros -tot i a l’inici de curs ser de 457.502-. «Si es donés el cas que arribés algú amb els diners, Cellay va dir que faria un pas al costat», va explicar.

Amb tot, la font consultada per aquest mitjà va assenyalar que «no entenc com coneixent una persona així, li permeten fer-se càrrec d’un club. Al final, la UEFA o la FIFA només farà que treure places europees pels clubs del país».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT